Računalništvo, telefonija
06.09.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Konvencija fantazije in znanstvene fantastike prihaja v Ljubljano!

Konvencija fantazije in znanstvene fantastike prihaja v Ljubljano!
Konvencija fantazije in znanstvene fantastike prihaja v Ljubljano!

Na meji nevidnega je največja slovenska konvencija oziroma festival fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov. Nastala je leta 2013 na pobudo posameznikov, ki smo se povezali v kulturno umetniško društvo Šmaug.

Konvencija poteka vsako leto jeseni v obliki enodnevnega dogodka, kjer se predstavijo različna društva, združenja in organizacije ter trgovine. Skupna jim je povezava s knjigami, filmi, serijami in igrami fantazijske ali znanstvenofantastične tematike. Ta dan se zvrstijo različna predavanja, glasbene točke, delavnice, okrogle mize, predstavitve, kvizi, nagradne igre in tekmovanja.

V živo boste lahko spremljali nastajanje podcasta Glave, ki ga vodita Boštjan Gorenc – Pižama in Anže Tomič, poslušajte pogovor s hrvaškim igralcem Jakobom Gavranom, ki je nastopil v seriji Igra prestolov, izvedite več o nastanku kostumov pod rokami svetovno znane madžarske cosplayerke Okkido, uživajte v koncertu skupine Super Action Heroes ter si oglejte najboljše kostume naših obiskoavlcev na cosplay tekmovanju!

Na stojnicah lahko najdete najrazličnejše izdelke, ki se dopadejo vsakemu pravemu geeku. Trgovine, društva in ustvarjalni posamezniki predstavljajo svoje izdelke, ki vedno znova navdušujejo naše obiskovalce – v letu 2016 nas je v enem dnevu obiskalo 1300 gostov, leta 2017 pa jih pričakujemo kar 1700!

Peto obletnico konvencije bomo ovekovečili s selitvijo na vodilni prireditveni center v Sloveniji. Na meji nevidnega 2017 bo potekal na Gospodarskem razstavišču! Sejemski del s stojnicami in aktivnostmi za obiskovalce bo potekal v Stebrni dvorani, v sosednji dvorani Povodni mož pa bodo potekala tekmovanja, predstavitve in predavanja.

Zunaj, pred vhodom v dvorano, bodo stojnice s hrano in pijačo, da si boste lahko odpočili in se okrepčali. Dogajanje namreč traja ves dan, od 9:00 do 20:00.

Pridružite se nam in nam pomagajte ustvariti nove čudovite spomine!

Kdaj: 30. 9. 2017 od 9:00 do 20:00

Kje: Gospodarsko razstavišče

Vstopnina: 8 €


Društvu NMN lahko sledite na Facebooku, spletni strani NMN ali se pridružite Facebook dogodku NMN 2017.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več