Računalništvo, telefonija
08.12.2015 14:38

Deli z drugimi:

Share

Kopa za trikrat povečala prodajo v regiji

KOPA d. d. je letos na regijskih trgih dosegla trikratno rast prodaje poslovnih informacijskih rešitev za velika in srednja proizvodna podjetja. Za uspeh so bile najpomembnejše izkušnje pri informatizaciji proizvodnih procesov v vodilnih slovenskih proizvodnih podjetjih ter prilagodljivost pri podpori posebnostim poslovanja in konkurenčnih prednosti novih kupcev.
Kopa za trikrat povečala prodajo v regiji
Kopa za trikrat povečala prodajo v regiji

Podjetje KOPA je eden vodilnih slovenskih proizvajalcev poslovnih informacijskih rešitev za velika podjetja. Letošnjo bero poslovnih uspehov na regijskih trgih so dopolnili s projektom upravljanja odnosov s strankami in brezpapirnega poslovanja v vodilnem srbskem proizvajalcu tiskane in kaširane kartonske embalaže BOSIS. V letu 2015 so bili še posebej uspešni pri uvajanju poslovnega informacijskega sistema KOPA ERP za proizvodna podjetja ter sistema za spremljanje in nadzor proizvodnje KOPA UTRIP.PRO. Tako so v Srbiji pridobili projekte za prenovo poslovnega informacijskega sistema v poslovni skupini Atenic Commerce, pri vodilnem proizvajalcu usnjenih oblačil in galanterije MONA ter v enem največjih proizvodnih podjetij Perutnine Ptuj, v Perutnini Ptuj-Topiko d. o. o., Bačka Topola. Uspešno so izvedli poenotenje poslovanja za vsa regijska proizvodna podjetja Perutnine Ptuj v BiH ter na Hrvaškem, kjer pa so podprli tudi spremljanje proizvodnje v podjetju Stražaplastika.

»Zavedamo se, da je bila letošnja rast na tujih trgih izredna, kar je težko ponoviti. Zato v prihodnjem letu načrtujemo zmernejšo, a še vedno visoko 20-odstotno rast,« je napovedal Marjan Gobec, generalni direktor v KOPA d. d.

Rast bo temeljila predvsem na prodaji poslovnih in proizvodnih rešitev, pri čemer se kaže velik potencial tudi pri prodaji informacijskega sistema za vzdrževanje.

Zaradi znanja korak pred globalno konkurenco

Kopa na regijskih trgih uspešno konkurira globalnim ponudnikom poslovnih informacijskih sistemov. Njena prednost je predvsem v obvladovanju posebnosti poslovanja proizvodnih panog ter visoka prilagodljivost.

»Kupcem poleg temeljnih poslovnih procesov podpremo ključne gradnike konkurenčne prednosti, od avtomatizacije procesov do brezpapirnega poslovanja,« je povedal Tomislav Ogorevc, vodja prodaje poslovnih rešitev v KOPA d. d.

Čeprav se obseg in tip uvedenih informacijskih rešitev precej razlikuje, imajo praktično vsi projekti skupen imenovalec. Gre za izboljšanje poslovne uspešnosti, ki ga v Kopi dosegajo na več načinov, od upravljanja dobičkonosnosti na ravni izdelkov in delovnih nalogov do optimizacije proizvodno-tehnoloških procesov ter ureditve poslovanja v podpornih funkcijah, kot sta prodaja in nabava. Podjetja v regiji je KOPA prepričala z obvladovanjem naprednih proizvodnih konceptov, podporo finemu terminiranju ter s spremljanjem in nadzorom proizvodnje.

»Regijski kupci se na Kopo obrnejo večinoma takrat, ko pri globalnih pa tudi lokalnih ponudnikih ne dobijo ustrezne rešitve, bodisi z vidika funkcionalnosti bodisi z vidika znanja. Dejansko v nas vidijo kompetentnega partnerja, ki je sposoben uresničiti njihove operativne izzive in strateške cilje. To se je pokazalo tudi kot odlična referenca za nove posle,« je še pojasnil Ogorevc.

Referenčne dobre prakse z jasno izraženimi poslovnimi koristmi so ena največjih Kopinih konkurenčnih prednosti. Podjetje se je na regijskih trgih umestilo kot prepoznaven ponudnik celovitih informacijskih sistemov, ki odlično obvladuje izzive proizvodnih in poslovnih procesov. Svoje kompetence črpa iz več kot 35-letnih izkušenj pri informatizaciji proizvodnje in poslovanja v vodilnih slovenskih in regijskih proizvodnih grupacijah.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več