Računalništvo, telefonija
09.11.2018 12:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LED so svetila prihodnosti

Na spletni strani ledorders.com vam bodo na voljo za kakršna koli vprašanja.
Na spletni strani ledorders.com vam bodo na voljo za kakršna koli vprašanja.

Naj gre za luči v pisarni, doma, na avtomobilu, ali za ulično razsvetljavo – vsi se verjetno strinjamo, da je prihodnost v LED svetilih. Z njimi prihranimo energijo, saj porabi 80 do 95 odstotkov manj elektrike v primerjavi s klasičnimi žarnicami z žarilno nitko. Začetna investicija je v primerjavi z navadnimi žarnicami sicer nekoliko višja, a je povprečna življenjska doba LED diod okoli 50.000 ur, tako da je vprašanje, ali se splača, odveč. Krasi jih tudi moderna oblika, saj nova tehnologija omogoča sodoben dizajn in ni omenjena na »klasiko«.

Nekaj nasvetov pred nakupom

Ob nakupu led svetila se je najbolje ravnati po stari »žarnici«. Z nje lahko prepišete lastnosti, ki jih boste nato poiskali v prodajalni ali spletni trgovini.

  • Oblika in velikost – Led svetila morajo biti primerna za prostor, ki jim je na voljo. V ploščato luč namreč ne boste mogli vstaviti led svetila oziroma led “žarnice”, ki je napihnjena kot balon. Oblika in velikost sta označeni s črko in številko, najbolj enostavno pa je, da si oboje zapomnite po videzu.
  • Vrat – Nekatere led “žarnice” imajo klasičen vrat, ki se privije v grlo luči, pri čemer je treba poznati njegov premer. Ne obstajata samo širok in ozek vrat, temveč je več različnih, zato si s stare “žarnice” zabeležite številko, ki sledi črki E – ta označuje premer. Kadar se led svetila vstavijo v luč s pomočjo dveh igel, si zabeležite številko, ki sledi črki U.
  • Svetilnost – Pri klasičnih žarnicah smo si znali predstavljati, koliko svetlobe pomeni na primer 60 W. Led svetila pa so po moči skromnejša, zato se soočamo z nižjimi številkami. Na embalaži je zato običajno v lumnih podan podatek, kakšni svetilnosti klasične žarnice ustrezajo posamezna led svetila.
  • Barvna temperatura – Temperatura se označuje s črko K. Lahko je mehka in rumenkasta, kar nas bolj sprosti, nevtralno bela in s tem primerna za delo, ali pa hladno modra in s tem najboljša za branje oziroma najbolj podobna dnevni svetlobi. Nižje številke predstavljajo toplo svetlobo (2.700 K), srednje belo (3.500 K), višje hladno modro (5.000 do 6.500 K).

Kam se obrniti

Na spletni strani ledorders.com boste lahko našli še vrsto drugih podatkov, seveda pa vam bodo na voljo tudi za kakršna koli vprašanja.

Njihov prodajni program vključuje LED reflektorje, panele, industrijska LED svetila, LED vgradna svetila, prav tako tudi cevna, lightbase in standardne LED žarnice in celo LED razsvetljavo za predore in za stadione.

V njihovi spletni trgovini boste našli vseh vrst svetila, od dekorativnih in standardnih do profesionalne LED razsvetljave. Pri nakupu nad 30 evrov vas bodo razveselili z brezplačno dostavo. Če torej potrebujete LED svetila za kakršen koli namen, ne odlašujte, saj je to pravi naslov, na katerem boste dobili vse, kar potrebujete.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več