Računalništvo, telefonija
05.04.2016 15:13

Deli z drugimi:

Share

Leica leča fotografijam doda efekt zračnosti

Podjetje Leica, ki je znano po natančni nemški izdelavi in zanesljivi kvaliteti, je legendarna znamka v svetu fotografije. Uporabniki prisegajo na leče Leica, saj pravijo, da fotografijam dajo življenje.
Leica leča fotografijam doda efekt zračnosti
Leica leča fotografijam doda efekt zračnosti

Ko opisujemo vrhunske leče, uporabljamo izraze kot je ‘visoka prepustnost’ ali stavke, kot je ‘zajame občutek zračnosti na sliki’. Visoka prepustnost je tu lahko razumljiva, medtem ko je ‘zračnost’ termin, za razumevanje katerega potrebujemo več časa.

Zračnost se nanaša na neprimerljivo ločljivost in sposobnost obnove, ki ju vsebuje leča Leica. Fotografije izgledajo tri-dimenzionalne z reproducirano zračnostjo, ki izgleda, kot da bi bil na posnetku ujet sam zrak. V resnici je govora o ustrezni ostrini in kontrastu. Področja, ki so v fokusu, so ostra in jasna, medtem ko so področja izven fokusa mehka. Leča Leica zajame tudi mikro detajle na temnih površinah, brez prevelike osvetljenosti svetlih območij in zagotavlja bogatejšo in bolj gladkobarvno nasičenost, ter tako prinaša fotografijam zračnost.

Ključ do čudovitega prehoda iz jasne osrednje točke na nejasne robove je kontrast leče. Leica uporablja leče z majhnim kontrastom, kar da fotografijam več detajlov v tonalnih vrednostih.

Dodatna prednost fotografiranja z Leico je, da obstaja več možnosti za urejanje, čeprav v istem formatu RAW. Leica RAW format slike imajo večjo toleranco kot RAW fotografije, posnete s katerokoli drugo kamero na tržišču, zato ima tudi večji barvni razpon, ki se lahko prilagodi v post-produkciji.

Barvna predstavnost leče Leica in zmožnost uravnavanja visoke svetlosti omogoča bogate detajle in večjo barvno nasičenost fotografij. Z reduciranjem večje svetlosti, leča Leica zajame bolj bogate barve kot človeško oko. Optika in tehnološko izpopolnjene prevleke leč Leica, zagotavljajo večjo svetlobno kontrolo, zato se lahko podrobnosti ohranijo in fotografije imajo večjo barvno dinamiko.

Leica Camera AG je več kot le podjetje, ki izdeluje fotoaparate. Je klasična znamka, ki ustvarja brezčasne vrednote. Vsaka leča je ročno narejena v ekipi visoko usposobljenih tehnikov. S takšnim trudom in predanostjo ni čudno da se te vrhunski aparati prodajajo po višjih cenah, kot ostale znamke.

Navkljub hitremu razvoju tehnologije fotografske opreme, Leica kamere ostajajo pomembne kot kdajkoli prej in se uvrščajo med najboljše znamke fotografskih aparatov. Podjetje Leica Camera AG je pred kratkim sklenila partnerstvo s Huawei-jem, vodilnim proizvajalcem pametnih telefonov, z namenom, da bi razvila prvi pametni telefon na svetu z Leica fotografskim objektivom. To sodelovanje bodo nadvse cenili fotografi, in hkrati bo dvignilo zavedanje znamke med potrošniki po celem svetu. Predvidoma bo prvi izdelek, ki bo žel sadove tega sodelovanja pametni telefon Huawei P9, katerega svetovna predstavitev je planirana za sredo 6. aprila.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več