Računalništvo, telefonija
16.03.2017 15:30

Deli z drugimi:

Share

Lenovo DX8200D poenostavlja uvedbo programsko opredeljene hrambe podatkov

Lenovo DX8200D poenostavlja uvedbo programsko opredeljene hrambe podatkov
Lenovo DX8200D poenostavlja uvedbo programsko opredeljene hrambe podatkov

Družba Lenovo je predstavila napravo za programsko opredeljeno hrambo podatkov (SDS), ki je strankam na voljo po modelu »na ključ«. Naprava združuje robustno strežniško platformo s tehnologijami napredne virtualizacije hrambe podatkov, optimizirane za delo z večjedrnimi procesorji, s katerimi zagotavlja kar največje število vhodno-izhodnih operacij. Na napravi je nameščena programska oprema SANsymphony™ podjetja DataCore Software. Nova naprava predstavlja mejnik družbe Lenovo na področju programsko opredeljene hrambe podatkov, saj strankam omogoča številne prednosti, predvsem večjo prilagodljivost in enostavnost rabe kot tudi znatno nižje stroške nakupa in rabe te rešitve.

Lenovo bo napravo DX8200D ponujal v t. i. prednameščenem stanju, ki bo poslovnim okoljem močno poenostavilo namestitev in znižalo stroške upravljanja. Najnovejša naprava v naboru rešitev programsko opredeljene hrambe podatkov podatkovnim centrom omogoča hitro razširitev obstoječih okolij SAN. Ob tem zna optimizirati heterogene infrastrukture za hrambo podatkov in omogočiti njihovo rast ob rasti poslovanja. Tudi zamenjava starejših sistemov je enostavna. Centraliziran uporabniški vmesnik skrbniku DX8200D omogoča nadzor nad zaščito podatkov, replikacijo, deduplikacijo, kompresijo podatkov in druge poslovne funkcije – vse to po znatno nižji ceni kot tradicionalna okolja SAN.

Rešitev temelji na strežniku Lenovo System x3650 M5, ki ga odlikujejo visoke zmogljivosti in izjemna zanesljivost delovanja, naprava DX8200D se lahko pohvali še z odličnimi odzivnimi časi, visoko učinkovitostjo in razpoložljivostjo. Lenovo vse naprave z nameščeno programsko opremo DataCore pred prodajo tudi preizkusi. Vgrajena diagnostična programska oprema nove generacije Predictive Failure Analysis še olajša vzdrževanje naprave, strežnik x3650 M5 le redko zahteva vzdrževanje in prekinitev dela, posledično pa uporabniki uživajo v nizkih stroških rabe. Za visok nivo varnosti skrbi nabor varnostnih orodij in najboljših praks Lenovo Trusted Platform Assurance, ki ščiti vgrajeno strojno opremo in njeno programsko kodo.

Lenovo DX8200D lahko poveže izolirane naprave za hrambo podatkov (tudi če so te na različnih lokacijah) in jih naredi razpoložljive poslovnim storitvam. Ustvari bazen IT-virov, ki ga podjetje upravlja iz centralne lokacije, ne glede na to, kako heterogeno je IT-okolje, saj zna povezati več generacij naprav različnih proizvajalcev.

S temi napravami podatkovni centri znatno znižajo skupne stroške lastništva,[1] saj prihranki iz naslova upravljanja in podpore sistemov hrambe podatkov dosegajo tudi 90 odstotno izboljšavo, do 75 odstotkov so nižji stroški hrambe podatkov, ustrezno integrirana naprava pa lahko deluje povsem brez prekinitev. Hkrati nudi kar 10-krat višje zmogljivosti, upravitelji podatkovnih centrov pa bodo veseli visoke razpoložljivosti teh naprav in jim zaupali za poslovanje kritične podatke.

Po zaslugi programske opreme Lenovo XClarity lahko skrbniki avtomatizirajo realnočasovni nadzor, konfiguracije, odkrivanje napak in alarmiranje, povezano z delovanjem naprav DX8200D. Zanje je zagotovljena tudi tehnična pomoč, ki deluje v režimu 24/7, skrbniki pa na enem mestu dobijo odgovore na vsa vprašanja – tako glede strojne kot programske opreme. Lenovo oddelek podpore namreč vedno znova prejme najboljše ocene zadovoljstva uporabnikov strežnikov x86.

[1]https://www.techvalidate.com/product-research/DataCore-sansymphony-v


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več