Računalništvo, telefonija
19.05.2016 19:51

Deli z drugimi:

Share

Lenovo evropski vesoljski agenciji ESA pomaga zajeti Mlečno cesto

Evropska vesoljska agencija (ESA) je obnovila pogodbo z družbo Lenovo, ki že pet let v svojih podatkovnih centrih skrbi za obdelavo ogromnih količin podatkov, ki jih ustvarja projekt Gaia. Rešitve Lenovo NeXtScale System ustvarjajo zemljevid vesolja.
Lenovo ESA izstrelitev
Lenovo ESA izstrelitev

Evropska vesoljska agencija (ESA) je obnovila pogodbo z družbo Lenovo, ki že pet let v svojih podatkovnih centrih skrbi za obdelavo ogromnih količin podatkov, ki jih ustvarja projekt Gaia. Rešitve Lenovo NeXtScale System ustvarjajo zemljevid vesolja.

Projekt Gaia želi ustvariti boljše poznavanje in razumevanje kozmičnega prostora. Z zajemom milijarde zvezd in ustvarjanjem kar najbolj natančnega zemljevida Mlečne ceste so znanstveniki začeli 19. decembra 2013. Največji zvezdni popis pa zahteva napredne tehnologije obdelave in upravljana ogromnih količin podatkov z visoko natančnostjo (brez napak).

Sistemi Lenovo NeXtScale rešujejo izzive, ki jih predstavlja upravljanje ogromnih količin podatkov, ter znanstvenikom nudijo izjemne zmogljivosti, učinkovitost ter prilagodljivost. Rešitev Lenova za napredno obdelavo podatkov omogočajo sočasno izvajanje več bremen obdelave podatkov na naprednih strežnikih.

Napredno visoko zmogljivo računalništvo
Lenovo z organizacijo ESA in njenim središčem European Space Astronomy Centre, ki skrbi za misijo Gaia, sodeluje že od leta 2011 – predvsem na področju obdelave zbranih znanstvenih podatkov. Prav obdelava podatkov je ključnega pomena pri pripravi končne datoteke, ki bo ob zaključku projekta velika več kot petabajt (milijon gigabajtov oziroma okoli 200.000 ploščkov DVD). Lenovo pri obdelavi podatkov uporablja prilagodljive, visoko skalabilne sisteme, ki jih odlikuje varno in zanesljivo procesiranje ogromnih količin podatkov.

Sodelovanje Lenova z organizacijo ESA je dodaten dokaz ambicij računalniškega velikana v svetu visoko zmogljivega računalništva. Lansko leto je Lenovo odprl globalni inovacijski center za visoko zmogljivo računalništvo v Stuttgartu, ki se ukvarja z vrsto aplikacij za napredne raziskave in razvoj. Lenovo je tudi član evropske tehnološke platforme za visoko zmogljivo računalništvo, kjer ima aktivno vlogo pri določanju raziskovalnih prioritet in aktivnosti pomoči Evropski komisiji na področju visoko zmogljivega računalništva ter njegovi vlogi pospeševanja gospodarske rasti v Evropi.


“Naše stranke so v središču naših inovacij, saj jim nudimo rešitve, s katerimi uspejo v svojem poslu ali projektih. Sodelovanje z organizacijo ESA je pomembno za ohranjanje našega tehnološkega vodstva v industriji visoko zmogljivega računalništva,” je povedal izvršni direktor oddelka Data Center Group Lenovo EMEA Wilfredo Sotolongo.

www.lenovo.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več