Računalništvo, telefonija
23.06.2015 15:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ideacentre Stick 300: računalnik v dlani

Lenovo je predstavil svoj prvi računalnik v ključku Lenovo ideacentre Stick 300. Namenjen je uporabnikom, ki želijo žepni računalnik uporabljati kjerkoli – doma ali na poti, saj je dovolj zmogljiv za brskanje po spletu in predvajanje multimedijskih vsebin. Hkrati je cenovno dostopen, zato bo opravljal vlogo drugega ali tretjega računalnika v gospodinjstvu oziroma uporabnikom nudil mobilno računalniško izkušnjo. Z njim namreč vsak zaslon spremenijo v pravcati računalnik.
Lenovo ideacentre Stick 300
Lenovo ideacentre Stick 300

Odlična cena

Denarnici prijazna naprava, njene cene se bodo začele pri 169,99 evra, lahko vsak televizor ali računalniški zaslon z vmesnikom HDMI spremeni v osebni računalnik s sistemom Windows. Čeprav ideacentre Stick 300 ni videti kot klasični računalnik, se vsekakor obnaša tako, uporabnik ga upravlja prek elegantno oblikovane brezžične tipkovnice in miške v enem.

Spremenjena uporabniška izkušnja

Uporabniških scenarijev rabe novega žepnega računalnika je veliko. Z njim lahko televizor v vikend hiši spremenite v pametno multimedijsko središče, prek njega delite video posnetke, opravite video klepet s sorodniki ali pa uredite dokument, ki ga niste dokončali v pisarni. Prav tako lahko v življenje obudite starejši zaprašen monitor ali pa iz drugega televizorja naredite hišni kino sistem.

Miniaturni računalnik ideacentre Stick 300 je debel le 15 mm, opremljen pa je s procesorjem Intel Atom Z3735F, dvema gigabajtoma pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov. Nameščen ima operacijski sistem Windows 8.1, ki ga bo mogoče po 29. juliju nadgraditi na Windows 10. Malček obvlada tudi brezžično povezovanje prek omrežij WiFi ali tehnologije Bluetooth 4.0.

“Ukvarjali smo se z izzivi uporabnikov, ki veliko potujejo, poslovneži in družinami. Odkrili smo, da potrebujejo cenovno dostopno rešitev, ki jim bo omogočila opravljanje različnih nalog. Naš cilj pri razvoju ideacentre Stick 300 je bil uporabnikom ponuditi kar najmanjšo napravo, ki jim bo omogočila svobodo pri delu ali zabavo, hkrati pa jo bodo lahko enostavno prenašali s seboj,” je povedal direktor oddelka Lenovo Worldwide Desktop and Visuals Business Jun Ouyang.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več