Računalništvo, telefonija
18.08.2016 14:57

Deli z drugimi:

Share

Lenovo IdeaPad Y910 je na VR pripravljen igričarski prenosnik

Lenovo IdeaPad Y910 prenosnik
Lenovo IdeaPad Y910 prenosnik

Lenovo je za igričarje, ki prisegajo na prenosne računalnike, pripravil edinstven prenosni računalnik. Na sejmu gamescon je danes predstavil IdeaPad Y910, ki prinaša izkušnjo igranja iger v ločljivostih do 4K in igranja v navidezni resničnosti (VR).

Zagrizeni igričarji si želijo sleherne prednosti. Od kofeinskih napitkov, ki skrbijo za hitrejše reakcije, do udobnih sedal za večurne igralne seje, vsaka malenkost šteje. Pomembna je seveda tudi tehnologija, ki poganja igričarsko napravo, saj ta lahko odloča o zmagi ali porazu.

Lenovo igričarski računalniki in prenosniki nosijo oznako Y series. Zadnja generacija premore strojno opremo, ki igričarjem omogoča fantastično in interaktivno izkušnjo ter navidezno resničnost (VR).

V osrčju prenosnika IdeaPad Y910 delujejo profesionalna grafična kartica NVIDIA® GeForce® GTX 1070 z 8 Gblastnega pomnilnika, Intel Core i7 procesor ter do 64 GB pomnilnika DDR4. Za bliskovito hitro nalaganje iger in programov pa poskrbita pogon SSD ali hibridni disk SSHD. Takšna kombinacija strojnih komponent igralcu omogoča, da se osredotoči le na premagovanje nasprotnikov, saj je prenosnik kos vsem zahtevam. Za vse, ki želijo še odtenek več, je vgrajen »turbo« gumb, ki dodatno navije zmogljivosti procesorja.

Igričarji cenijo tudi kakovostno in hitro odzivno tipkovnico. Počasna tipkovnica je za igričarja kot tek z zvitim gležnjem. IdeaPad Y910 je zato opremljen z visokonatančno ter večbarvno osvetljeno in ultra odzivno tipkovnico (1 ms), ki premore programabilne tipke za izvedbo makro ukazov. 2 mm ugrez tipk pa daje odlične povratne informacije. Celoto dopolnita še zelo natančna sledilna ploščica ter nedrseča podlaga naslonov za roke.

Ena izmed stvari, ki lahko zmoti igričarje, je tudi slabša brezžična povezava. Prenosnik IdeaPad Y910 je opremljen z visoko zmogljivima mrežnima rešitvama Killer™ DoubleShot™ Pro Ethernet ter Wi-Fi, ki skrbita za kar najboljšo odzivnost povezave v splet. Inženirji so nadgradili tudi hladilni sistem prenosnika, nove so reže za zajem vstopnega zraka na spodnji strani prenosnika kot tudi reže za izhod vročega zraka na zadnji strani prenosnika. Tega po notranjosti potiska ventilator s samodejno prilagodljivo hitrostjo vrtenja. 4,6 kg težki IdeaPad Y910 se pohvali še z brušenim kovinskim ohišjem in prevleko proti umazaniji.

Igre dobesedno oživijo na 17,3-palčnem zaslonu IPS, ki sliko prikazuje v ločljivosti Full HD (1920×1080 pik) s protiodsevno prevleko. Zaslon postreže s pristnimi barvami in skoraj 180-stopinjskim vidnim kotom. IdeaPad Y910 lahko na zunanjem zaslonu (sliko lahko prikazuje na kar treh zunanjih zaslonih) omogoča tudi igranje iger, delo in digitalno zabavo v ločljivosti 4K. Vgrajen par zvočnikov JBL® moči 2W in 3W nizkotonec v kombinaciji s tehnologijo Dolby® Home Theater® ustvarijo večdimenzijski prostorski zvok.

Za prenosnik IdeaPad Y910 je na voljo tudi komplet igričarskih dodatkov, vključno z mehansko tipkovnico Lenovo Y Gaming Mechanical Keyboard, igričarsko miško Y Gaming Optical Mouse ter slušalkami Y Gaming Stereo Headset.

Dodatne podrobnosti o Lenovo izdelkih najdete na spletni strani www.lenovo.com/si.

VR-ready IdeaPad Y910 z grafično kartico NVIDIA GeForce GTX 1070 bo naprodaj novembra, njegova cena bo od 2.799 evrov naprej.

Za igričarske računalnike obiščite www.lenovo.com/gaming.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več