Računalništvo, telefonija
25.10.2017 14:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo in Intel za bolj enostavno in varno spletno avtentikacijo

Lenovo in Intel za bolj enostavno in varno spletno avtentikacijo
Lenovo in Intel za bolj enostavno in varno spletno avtentikacijo

81 odstotkov zlorab podatkov v lanskem letu je pripisanih šibkim, privzetim ali ukradenim geslom (1), število napadov s poskusi prevar pa je v letu dni zraslo za 65 odstotkov (2). Zaščita spletne zasebnosti, identitete in vseh vrst podatkov je pomembnejša kot kadarkoli – in zahteva robustne varnostne ukrepe. Lenovo in Intel sta danes predstavila prve računalnike z vgrajenimi rešitvami za brezšivno avtentikacijo, ki podpirajo varno brskanje, nakupovanje in delo uporabnikov. Ob uporabi Intel Online Connect z novimi procesorji Intel Core 7. in 8. generacije najnovejši Lenovo računalniki, kot so Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (2. generacije), ThinkPad X1 Carbon (5. generacije) in IdeaPad 720S, že premorejo FIDO-certificirane rešitve za neposredno avtentikacijo in prijavo na priljubljene spletne strani, kot so PayPal, Google, Dropbox in Facebook.

  • Lenovo je prvi proizvajalec računalnikov, ki uvaja FIDO-certificirane rešitve za avtentikacijo v okolju Windows – te zagotavljajo enostavnejšo in bolj varno avtentikacijo s spletnimi stranmi, kot so PayPal, Google, Dropbox in Facebook.
  • Ob rabi rešitve Intel Online Connect, ki je na voljo v Intel Core procesorjih 7. in 8. generacije, integrirani FIDO avtentikatorji podpirajo univerzalno ogrodje (UAF) ter univerzalno dvofaktorsko avtentikacijo (U2F).
  • Namesto zanašanja na gesla se lahko sedaj uporabniki hipno in varno prijavijo v spletne strani in storitve zgolj s prstnim dotikom bralnika prstnih odtisov.

Namesto zanašanja zgolj na gesla za prijavo na spletne strani, imajo sedaj uporabniki na voljo bolj varen način za prijavo, ki deluje v povezavi z njihovim prstnim odtisom. Univerzalno ogrodje za avtentikacijo (UAF) preko dotika prsta na bralnik prstnih odtisov ali pa klika na gumb, povezanega z mehanizmom univerzalne dvofaktorske avtentikacije (U2F) v realnem času poskrbi za prijavo. Integrirani FIDO avtentikatorji poskrbijo, da spletne strani uporabljajo varnostne ključe, ki so zaščiteni in shranjeni globoko v strojni opremi prenosnika, s čimer so uporabniki bistveno bolj zaščiteni in manj dovzetni za prevare.

  • UAF avtentikacija s prstnim odtisom: Z dotikom prsta na kriptiran bralnik prstnih odtisov se uporabniki enostavno prijavijo v svoj račun na strani PayPal.
  • U2F z dvofaktorsko avtentikacijo: Dodaten varnostni sloj je vnešen v proces avtentikacije, ko se uporabnik prijavi v spletno stran preko svojega uporabniškega imena in gesla. Namesto dodatne varnostne kode ali sporočila SMS v prenosnik vgrajena dvofaktorska avtentikacija prepozna uporabnika in ga pozove h kliku na gumb – ta način prijave je podprt na straneh, kot so Google, Facebook, Dropbox in številne druge.

Rešitvi Intel Online Connect in Intel Software Guard Extensions (Intel SGX), ki sta vgrajeni v procesorje Intel Core 7. in 8. generacije nudita zaščito informacij o avtentikaciji, v navezi z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov pa nudita odlično in varno uporabniško izkušnjo.

Tak pristop podpirajo tudi spletni trgovci. Rešitve za avtentikacijo, vgrajene neposredno v računalnike, jim omogočajo, da svoje varnostne ukrepe razširijo do milijonov uporabnikov, ki rutinsko uporabljajo svoje računalnike za dostop do vsebin na družbenih omrežij, spletno plačevanje in nakupovanje.

Realnost v splet povezanega sveta je ta, da uporabniki potrebujejo bolj preproste in za uporabo enostavne varnostne rešitve. Ta integrirana rešitev, ki je kombinacija najnovejših tehnologij in odpravlja odvisnost od gesel, pomaga uporabnike ščititi pred spletnimi prevarami in napadi s strani škodljivih kod, saj varuje njihove najbolj občutljive osebne podatke. Zaščita je na strojnem nivoju.

Razpoložljivost

Intel Online Connect lahko uporabniki prenesejo s spleta, na voljo pa bo tudi preko posodobitev Lenovo System Update in aplikacijske tržnice Lenovo App Explorer na vseh Lenovo prenosnikih s procesorji Intel Core 7. in 8. generacije in vklopljeno tehnologijo Intel SGX.3.

Seznam združljivih naprav obsega Lenovo računalnike, kot so Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (2. generacija), ThinkPad X1 Carbon (5. generacija), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 in ThinkPad X270s.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več