Računalništvo, telefonija
31.01.2014 09:09

Deli z drugimi:

Share

Lenovo kupil Googlov oddelek Motorola Mobility

Družbi Lenovo in Google sta se dogovorili glede nakupa oziroma prodaje oddelka Motorola Mobility, ki skrbi za razvoj mobilnih rešitev, predvsem pametnih mobilnih telefonov. Lenovo bo z nakupom pridobil še večji vpliv v svetu mobilne telefonije ter si močno povečal prisotnost na trgih Severne in Latinske Amerike ter Zahodne Evrope.
Lenovo kupil Googlov oddelek Motorola Mobility
Lenovo kupil Googlov oddelek Motorola Mobility

Vrednost nakupa je ocenjena na približno 2,91 milijarde ameriških dolarjev, pri čemer je družba Lenovo že poravnala 1,41 milijarde dolarjev (660 milijonov v gotovini in 750 milijonov v delnicah), preostali znesek pa bo poravnala v roku treh let. Motorola Mobility je trenutno tretji največji proizvajalec pametnih telefonov v ZDA ter tretji največji proizvajalec v državah Latinske Amerike.

Družba Lenovo tako prevzema svetovno znani oddelek Motorola Mobility, vključno z blagovno znamko MOTOROLA ter inovativnimi mobilnimi telefoni Moto X, Moto G in DROID Ultra. Google bo pri tem obdržal večino patentov in izumov Motorola Mobility, Lenovo, dolgoletni partner korporacije Google, pa bo prejel licence za uporabo bogatega nabora patentov in druge intelektualne lastnine. V sklopu prodaje bo Lenovo prejel več kot 2000 patentov, ki se nanašajo na blagovno znamko Motorola Mobility in povezane znamke.

“Z nakupom takšne ikonske znamke, njenega nabora inovativnih izdelkov ter izjemno talentirane ekipe je Lenovo postal pravi globalni ponudnik pametnih telefonov. Prepričani smo, da bomo z znanjem in inovacijami obeh podjetij ustvarili še boljše izdelke ter uporabniške izkušnje. Ne nazadnje smo s prevzemom IBMove znamke ThinkPad dokazali, da lahko vrhunsko znamko in izdelke še izboljšamo. Verjamem, da bomo tudi na mobilnem področju zgradili trdne temelje prihodnjih uspehov,” je povedal predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo Yang Yuanqing.

“Lenovo ima znanje in izkušnje, s katerimi bo Motorola Mobility dvignil v enega najpomembnejših proizvajalcev mobilnih rešitev v ekosistemu Android. Prodaja tega oddelka bo družbi Google omogočila, da svojo energijo usmeri v oblikovanje ekosistema Android in izboljšanje uporabniške izkušnje uporabnikov mobilnih naprav po vsem svetu,” je povedal izvršni direktor družbe Google Larry Page.

“Kot del Lenova bo Motorola Mobility lažje uresničila cilj z mobilnim internetom doseči naslednjih sto milijonov ljudi. Naša pametna telefona Moto X in Moto G sta odlično sprejeta na trgu, z Lenovom pa bomo naše prihodnje rešitve še izboljšali in predstavili svetu,” je povedal izvršni direktor Motorola Mobility Dennis Woodside.

Nakup oziroma prodaja morata biti odobrena s strani regulatornih organov, zatem pa bodo sledile tudi spremembe v posameznih državah, kjer sta družbi prisotni.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več