Računalništvo, telefonija
31.08.2018 12:41

Deli z drugimi:

Share

Lenovo na dogodku TechLife ’18 predstavil najpametnejše naprave doslej

Lenovo na dogodku TechLife ’18 predstavil najpametnejše naprave doslej
Lenovo na dogodku TechLife ’18 predstavil najpametnejše naprave doslej

Družba Lenovo je danes na dogodku Tech Life predstavila vrsto novih naprav, kot so izdelki za pametni dom, obogateno resnično in prenosni računalniki. Z njimi družba nadaljuje preoblikovanje tehnologij in uporabniških izkušenj ter skrbi, da so naprave še bolj intuitivne ter enostavne za uporabo ter uporabnikom omogočajo večjo produktivnost.

Lenovova strategija pametne preobrazbe stremi k oblikovanju in načrtovanju uporabnih izdelkov; podjetje oblikuje drugačne izdelke in ustvarja tehnologije, ki opolnomočijo zaposlene. Uporabnikom že danes ponuja tehnologije jutrišnjega dne.

Ko vizija pametnega doma oživi

Lenovo Smart Home Essentials je nova družina povezanih naprav, ki poskrbijo za pametnejši dom. Lenovo naprave, vključno z letos predstavljenim pametnim zvočnikom Lenovo Smart Display, so odgovor na današnjo neurejeno krajino izdelkov za pametni dom. Podjetje postavlja večplatformi ekosistem, podprt z umetno inteligenco, ki bo kategorijo naprav za pametni dom dvignil na višji nivo.

Aplikacija Lenovo Link deluje kot osrednji nadzorni center za nastavitve in upravljanje naprav ter tako odpravlja potrebo po ločenem nastavljanju posamezne naprave. Uporabniki lahko sedaj krmilijo različne skupine naprav naenkrat ali pa avtomatizirajo njihovo delovanje – npr. po urniku. Naprave Lenovo Smart Home Essentials delujejo s storitvama glasovnega upravljanja Google Assistant™ in Amazon® Alexa®,(1) uporabniki pa bodo zgolj z glasom namestili, avtomatizirali in krmilili različne naprave v domu prek pametnega zvočnika Lenovo Smart Display, ki predstavlja osrednje stičišče.

Lenovo Smart Essentials sestavljajo:

  • Lenovo Smart Plug – majhna in enostavna naprava, ki jo lahko uporabnik namesti v katerokoli električno vtičnico in krmili združljivo napravo, priklopljeno nanjo.
  • Lenovo Smart Camera – pametna nadzorna kamera, ki omogoča spremljanje slike doma v živo, tudi ponoči, saj ima vgrajen infrardeč nočni vid. Vgrajena mikrofon in zvočnik pa omogočata dvosmerno govorno komunikacijo.
  • Lenovo Smart Bulb – pametna sijalka, ki omogoča upravljanje osvetlitve – po urniku, na daljavo, nastavljanje temperature in jakosti barv ter seveda vklop in izklop preko aplikacije Lenovo Link.

Družina naprav Lenovo Smart Essentials bo predvidoma novembra naprodaj v ZDA, v Evropi pa jih uporabniki lahko pričakujejo nekoliko pozneje.

Najboljše inovacije in oblikovanje združena v novih računalnikih Yoga

Premijski računalniki Lenovo Yoga uporabnikom nudijo najvišjo kakovost izdelave, pomenljive inovacije in pristno digitalno zabavo, saj zagotavljajo odlične zmogljivosti in so zelo prilagodljivi. Novi zastavonoša je hibridni prenosnik Yoga C930, ki ga poganja 8. generacija procesorjev Intel in ima nameščen sistem Windows® 10, med povsem novimi inovacijami pa prinaša obrnljivo zvočno polico z zvočniškim sistemom. Opremljen s tehnologijama Dolby Atmos®(2) ter Dolby Vision™ HDR prinaša izjemno pristno vizualno in zvočno izkušnjo. V ohišju je prostor še za digitalno pero, ki dodatno pripomore k dvigu produktivnosti. Vgrajeni mikrofoni velikega dosega skrbijo zato, da Yoga C930 oziroma digitalna pomočnici Cortana® ali Alexa prepoznata uporabnikov zvok in ukaze tudi z oddaljenosti štirih metrov in celo takrat, ko je prenosnik v stanju pripravljenosti.(3)

Novi Yoga Book C930 je prvi prenosnik z dvema zaslonoma s tehnologijo E Ink(2) in piše nova pravila prenosne produktivnosti. Zaslon s tehnologijo e-črnila se spremeni v dinamično in prilagodljivo tipkovnico z večjezično podporo, digitalni papir za pisanje opomb ali skiciranje ali celo v e-bralnik, občutljiv na dotik. Ultra tanko in lahko napravo poganja kombinacija procesorja Intel Core in sistema Windows 10, odlikuje pa jo dolga življenjska doba baterije.(4) Kot prvo napravo v industriji tanko in lahko Yogo C630 WOS poganja najnovejši procesor Qualcomm® Snapdragon™ 850, hibrid pa združuje zmogljivosti in produktivnost prenosnika s sistemom Windows 10 S in mobilnost vedno povezanega pametnega telefona. Narejena za današnje mobilne generacije uporabnikov, je opremljena s tehnologijo LTE Advanced Pro(5) in zagotavlja do več kot 25 ur lokalnega predvajanja video vsebin.(6) Yoga C930 in Yoga Book C930 bosta v Evropi naprodaj konec septembra, cene se bodo začele pri 1.499 oziroma 999 evrih (z DDV).(9) Yoga C630 WOS bo na voljo novembra, cene pa se bodo začele pri 999 evrih (z DDV).(9)

Za produktivnost s turbo pospeškom skrbi novi ThinkPad X1 Extreme

Lenovo je predstavil nov stilski in tanek prenosnik ThinkPad X1 Extreme, ki je namenjen uporabnikom, ki opravljajo najzahtevnejša opravila. Opremljen je z 8. generacijo procesorjev Intel Coredo modela Core i9, gigabitno brezžično povezljivostjo in grafično kartico NVIDIA® GeForce®. K pristni večopravilnosti prispevata še podpora za prikaz slike na več monitorjih in tehnologija RapidCharge, ki baterijo do 80 % zmogljivosti napolni v le 60 minutah. Zaslon ločljivosti 4K, podpira tehnologije prikaza vsebin z visokim dinamičnim razponom barv (HDR) Dolby Vision in pokriva 100 % barvnega spektra Adobe RGB, medtem ko tehnologija Dolby Atmos skrbi za vrhunsko kakovost predvajanega zvoka. Inovativne varnostne funkcije obsegajo pokrov kamere ThinkShutter, tehnologijo prepoznavanja obrazov Windows Hello™ in bralnik prstnih odtisov. ThinkPad X1 Extreme bo v Evropi naprodaj septembra, cene pa se bodo začele pri 1.749 evrih (brez DDV).(9)

“Nad novimi napravami smo navdušeni, saj prinašajo neverjetno zmogljivost, povezljivost, intuitivne glasovne izkušnje in visoko učinkovitost baterije. Vse to so jim omogočili tudi najnovejši procesorji Intel Core 8. generacije,” je dejal Chris Walker, vodja oddelka Client Computing Group pri Intelu in dodal: “Intel in Lenovo imata dolgo zgodovino sodelovanja, ki je privedla do neverjetnih mobilnih računalniških inovacij, kar nove družine izdelkov še enkrat več dokazujejo.”

Novi Star Wars: Jedi izziva temno stran z novimi vsebinami ter mečem Kylo Ren v omejeni izdaji

Priljubljena saga Star Wars: Jedi Challenges bo deležna vsebinske razširitve, poimenovane Dark Side Expansion, ki prinaša novo ter brezplačno vsebino v igrah. Igralci se bodo lahko poistovetili z junakom, kot je Kylo Ren – in se borili z nasprotniki, kot sta Yoda, Rey in drugimi v obogateni resničnosti. Razširitev bo brezplačno na voljo v letošnji zimski sezoni.

Ob tej priložnosti bo naprodaj tudi številčno omejena različica krmilnika v obliki meča Lightsaber, ki je oblikovan po vzoru ikonskega meča junaka Kyla Rena. Meč, ki je povsem združljiv z obstoječimi igrami in aplikacijo Jedi Challenges, bo najprej na voljo v ZDA po priporočeni prodajni ceni 99,99 ameriškega dolarja.

Dodatne informacije o izdelkih, spletne dnevnike, video in zvočne posnetke ter infografike najdete na Lenovo spletni strani Storyhub.


Družba Lenovo je danes predstavila tudi naslednje nove izdelke:

  • Yoga S730 – Premijski prenosnik, zasnovan za ultra prenosljivost in zmogljivosti. Novi Yoga S730 ima vgrajeno baterijo z do 10-urno avtonomijo,(7) tehnologije hitrega polnjenja, Dolby Vision, Dolby Atmos zvočniški sistem in Intel Core i7 najnovejše 8. generacije. Na voljo bo konec oktobra, cene se bodo začele pri 999 evrih (z DDV).(9)
  • Yoga Chromebook™ – Premijski model v družini Chromebook premore skoraj brezrobi na dotik občutljiv zaslon ločljivosti 4K, zmogljiv procesor Intel Core 8. generacije, pogon SSD, pomnilnik DDR4 in baterijo z do 10-urno avtonomijo.(7) Na voljo bo konec oktobra, cene se bodo začele pri 799 evrih (z DDV).(9)
  • Lenovo Chromebook C330 – Lenovo Chromebook C330 stavi na predvajanje večpredstavnostnih vsebin, njegov IPS-zaslon, ki podpira do 10-prstni dotik, pa se lahko zavrti v položaj šotora, tablice ali stojala. Premore samodejno posodabljanje in tako uporabnike ščiti pred digitalnimi nevarnostmi, podobno kot drugi modeli pa tudi ta prenosnik zagotavlja do 10 ur delovanja na baterijo. Na voljo bo konec novembra, cene se bodo začele pri 349 evrih (z DDV).(9)
  • Lenovo Chromebook S330 – Opremljen z na dotik občutljivim in skoraj brezrobim zaslonom polne visoke ločljivosti ter opremljen s protiodsevno prevleko Lenovo Chromebook S330 prepriča po oblikovni plati. Poleg pogona eMMC nudi tudi dodatnih 100 GB prostora za hrambo vsebin v oblaku. Prenosnik, ki je hitro pripravljen na delo in mu večopravilnost ni tuja, bo na voljo novembra, cene pa se bodo začele pri 279 evrih (z DDV).(9)
  • Monitor Lenovo L27m – 27-palčni monitor polne visoke ločljivosti je prav tako skoraj brez vidnega roba. Zasnova, ki stremi k zmanjšanju zmede s kabli, sočasno prisega na hitre in enostavne podatkovne povezave, zato lahko preko vmesnika USB C pošilja tako sliko kot podatke ali pa polni druge naprave. Na voljo bo konec novembra po ceni 279 evrov (z DDV).(9)
  • Prenosnik Lenovo Legion Y530 s kartico NVIDIA GeForce GTX 1060 – Tanek in vitek prenosnik je namenjen igričarjem, ki so veliko na poti. Zmogljiva grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 1060 je v navezi s procesorjem Intel Core 8. generacije kos tudi zahtevnejšim igram. Naprodaj bo oktobra, cene se bodo začele pri 1.399 evrih (z DDV).(9)
  • Še zmogljivejša Lenovo Legion T730 in C730 – Igričarski računalnik Lenovo Legion T730 VR-ready ter kompaktni Lenovo Legion C730 sta bila deležna pohitritve. Opremljena sta z najnovejšo grafično kartico NVIDIA GeForce RTX 2070, RTX 2080 ali RTX 2080 Ti. Lenovo Legion T730 ima v 28-litrskem ohišju vgrajeno povsem prilagodljivo RGB-osvetlitev notranjosti, medtem ko Lenovo Legion C730 v vsega 19-litrskem ohišju premore vrsto navitih komponent. Računalnika, ki ju poganjajo zmogljivi procesorji Intel Core 8. generacije, bosta na voljo novembra, cene za Lenovo Legion T730 z grafiko GeForce RTX 2070 se bodo začele pri 1999 evrih (z DDV) oziroma 2699 evrih (z DDV) za model s kartico GeForce RTX 2080. Ceni za model Lenovo Legion C730 še nista znani.
  • Nahrbtnik Lenovo Legion6” Recon Gaming Backpack – Nov je tudi nahrbtnik, namenjen igričarjem. Odlikujeta ga vitka oblika in prostorna notranjost, ki ščiti prenosnik pred vplivi zunanjega sveta, spretno pa ima oblikovane tudi predale in predele za najrazličnejše igričarske pripomočke. Izdelan je iz vodoobdojnega materiala, v predelu lopatic in hrbtišča pa je podložen z mehkim materialom, ki diha.

(1) Naprava mora imeti nameščen operacijski sistem iOS™ 7 (ali novejši) ali Android™ 4.4 KitKat (ali novejši).

(2) Glede na raziskavo, ki jo je družba Lenovo opravila 23. avgusta 2018 med proizvajalci prenosnih računalnikov, ki letno prodajo vsaj 1 milijon prenosnikov.

(3) Cortana in Alexa bosta na voljo na prenosniku Yoga C930 (oddaljeno upravljanje z razdalje do 4 metre in v stanju pripravljenosti bo na voljo pri modelu Yoga C930). Alexa bo prednameščena na model Yoga C930, Yoga S730 pa potrebuje najnovejše sistemske posodobitve preko Lenovo Vantage in najnovejšo različico sistema Windows 10 za delovanje storitve Alexa. Storitev Alexa bo na prenosnikih Yoga C930 in Yoga S730 delovala na tržiščih ZDA, Velike Britanije in pozneje letos tudi Nemčije. Sčasoma se bo lahko nabor podprtih držav razširil.

(4) Na podlagi mešanega profila uporabe, ki vključuje brskanje po spletu, predvajanje glasbe in videoposnetkov, risanje, branje in tipkanje. Dejanski rezultati se razlikujejo in so odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe energije, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja kapaciteta baterije se s časom in uporabo zmanjšuje.

(5) Zahteva ločeno naročnino na mobilni paket podatkov in se lahko med lokacijami razlikuje. Različne razmere in pogoji, tako v omrežju kot v okolju, vplivajo tako na hitrost povezave in stroške.

(6) Do več kot 25 ur lokalnega predvajanja video vsebin je možno doseči na prenosniku s platformo Qualcomm Snapdragon 850. Dejanski rezultati se razlikujejo in so odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe energije, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja kapaciteta baterije se s časom in uporabo zmanjšuje.

(7) Vse navedbe o življenjski dobi baterije so približne in temeljijo na rezultatih preizkusa z uporabo testnega vzorca trajanja baterije MobileMark 2014 ver 1.5. Dejanski rezultati se razlikujejo in so odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe energije, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja kapaciteta baterije se bo zmanjšala s časom in uporabo. Za dodatne informacije si oglejte https://bapco.com/products/mobilemark-2014/.

(8) Ena kabelska povezava za hkratno sinhronizacijo, podatke, prenos videa / zvoka zahteva, da vaše naprave podpirajo polno funkcijo USB Type-C v načinu Alt-Display Port.

(9) Cene lahko vključujejo davek ali pa tudi ne, lahko vključujejo stroške dostave ali ne in se lahko spremenijo brez predhodne najave.

Cene prodajnih posrednikov se lahko razlikujejo od objavljenih cen. Datumi in barve na policah se lahko razlikujejo glede na geografsko področje, nekateri izdelki so na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Družba Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, značilnosti in specifikacije izdelka.

(10) Yoga S730 bo podporo za Dolby Vision prejel s prihodnjo posodobitvijo programske opreme.

(11) ThinkPad X1 Extreme s procesorjem Intel Core i9 bo na voljo od decembra 2018 dalje.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več