Računalništvo, telefonija
22.01.2013 18:12

Deli z drugimi:

Share

Lenovo nadaljuje z rastjo – drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA

Družba Lenovo ima po poročilu analitske hiše IDC* v zadnjem četrtletju leta 2012 v regiji EMEA 11,1-odstotni tržni delež v prodaji računalnikov, kar pomeni, da je drugi največji proizvajalec računalnikov v omenjeni regiji. Hitra rast prodaje je prispevala k velikemu uspehu v številnih državah, saj je Lenovo vodilni proizvajalec računalnikov v Rusiji, Nemčiji, Libanonu in na Danskem.
Lenovo nadaljuje z rastjo - drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA
Lenovo nadaljuje z rastjo - drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA

Aprila lani je vodenje regije EMEA v družbi Lenovo prevzel Gianfranco Lanci, ki je napovedal, da bo družba postala ena od treh največjih proizvajalcev računalnikov v tem prostoru. Takrat je bil Lenovo šele 5 največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA, visoka letna rast – kar 41,7 odstotka, medtem ko je trg padel za 1,6 odstotka – pa je prispevala k temu, da je prehitel številne konkurente in se zavihtel na drugo mesto.

“Aprila 2012 smo si zastavili jasen cilj – postati številka 3 v regiji EMEA in osvojiti dobro desetino trga do leta 2013. Vse to smo dosegli precej hitreje od napovedi. Na odličnih rezultatih bomo gradili tudi v prihodnje, saj si želimo postati največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA. To bomo dosegli s svojimi inovativnimi izdelki; na področju domačih uporabnikov imamo vrhunske računalnike, s katerimi lahko dominiramo, prav tako bomo ostali zvesti poslovnim rešitvam. Naša strategija PC+ nam nalaga oblikovanje računalnikov ter njihovih funkcionalnosti po okusih in potrebah uporabnikov, samo oglejte si prilagodljiv prenosnik Yoga ali 27-palčni družinski računalnik IdeaCentre Horizon,” je povedal predsednik regije EMEA v družbi Lenovo Gianfranco Lanci.

Ambicije družbe Lenovo v dobi PC+ ne temeljijo le na naprednih računalnikih, temveč podjetje svojo prisotnost širi tudi na področje tablic in pametnih telefonov. Lani je tako Lenovo začel s prodajo pametnih mobilnih telefonov v Rusiji, kjer prav tako načrtuje, da bo v prihodnjih treh letih postal eden najbolj prepoznavnih ponudnikov.

Poslovanje v regiji EMEA je v zadnjih letih pomembno prispevalo k rasti družbe Lenovo, ki že 15 četrtletij zapored raste hitreje od računalniškega trga.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več