Računalništvo, telefonija
09.01.2014 17:47

Deli z drugimi:

Share

Lenovo, oblak in Android za pravcati digitalni dom

Družba Lenovo predstavlja vrsto rešitev, ki uporabnikom pomagajo ustvariti pravi ekosistem digitalnega doma. Novo interakcijo uporabnika in multimedijskih vsebin tako spodbujajo sistem osebne oblačne hrambe Lenovo Beacon, Androidni domači računalnik Lenovo N308, digitalna miza Lenovo Horizon 2 ter vsestranska računalnika Lenovo A740 All-in-One in C560 AIO.
Lenovo, oblak in Android za pravcati digitalni dom
Lenovo, oblak in Android za pravcati digitalni dom

“Uporabniki v svoje domove sprejemajo vedno več naprav in z njimi ustvarjajo prave zbirke fotografij, video posnetkov, filmov ter iger. Manjka pa jim rešitev, ki bi vse te vsebine povezala in naredila dostopne na vseh napravah. Lenovo je zato ustvari domači oblačni center, ki lahko postane stičišče vseh digitalnih in omreženih naprav v gospodinjstvu,” je povedal vodja marketinga v družbi Lenovo David Roman.

Lenovo Beacon za vedno dosegljivo multimedijo
Lenovo Beacon je naprava, ki uporabnikom omogoča enostavno shranjevanje in deljenje multimedijskih vsebin z vsakega računalnika ali mobilne naprave v gospodinjstvu. Vsebin, shranjene v sistemu osebne oblačne hrambe so uporabnikom na voljo kjerkoli, saj do njih s pomočjo pametnega telefona, prenosnika, tablice ali televizorja dostopa tudi na daljavo. Beacon je za uporabo precej prijaznejši od različnih sistemov omrežne hrambe (NAS), saj uporabnikom omogoča, da vsebine nanj pošiljajo preko brezžičnih povezav, ali pa zgolj s priklopom naprave prek vmesnika USB in pritiskom na gumb. Za varnost podatkov je poskrbljeno s sistemom gesel, ki določa tudi različne uporabniške pravice glede dostopa in urejanja ter deljenja vsebin. Škatlica, ki jo poganja dvojedrni procesor Intel Atom in poveže naprave digitalnega doma, lahko hrani do 6 TB podatkov. Naprava bo na voljo v črni ali beli barvi.

Beacon poenostavlja tudi možnosti zajema vsebin, saj namenska Lenovo aplikacija za mobilne telefone in tablice s sistemom Android omogoča samodejno shranjevanje zajetih fotografij in video posnetkov na napravo preko brezžične (WiFi) ali mobilne (3G) povezave. Aplikacija zmore še precej več, ob povezavi naprave Beacon s televizorjem (preko vmesnika HDMI) lahko uporabnik telefon ali tablico uporablja tudi kot visoko učinkovit daljinski upravljalnik vsebin.

Androidni korak na velik zaslon
Lenovo je z novo inovacijo v svetu domačih računalnikov poskrbel, da se operacijski sistem Android, ki obvladuje svet mobilnih naprav, seli tudi na namizja. Lenovo N308 je prvi namizni računalnik vse-v-enem, ki ga poganja Googlov operacijski sistem Android 4.2. V 19,5-palčni zaslon, ki prikazuje sliko ločljivosti 1600 x 900 pik, je vgrajena platforma Nvidia Tegra, zato računalnik spominja na veliko tablico. Ob vsega 11,1 mm debeline ohišja so inženirji Lenova vanj uspeli vgraditi še 500 GB disk, visokoločljivo kamero ter vmesnike za žično in brezžično povezljivost (WiFi, Bluetooth). Ob nakupu dodatka v obliki baterije pa ta računalnik, ki ga lahko uporabnik uporablja v različnih položajih (za branje ali ogled vsebin, igranje, tipkanje), nudi tudi do tri ure avtonomije stran od električne vtičnice.

Horizon 2 – računalnik, ki se spremeni v mizo
Lenovo postavlja nove standarde na področju računalnikov, ki omogočajo hkratno interakcijo več uporabnikov. Horizon 2 je od svojega predhodnika znatno tanjši in lažji, saj je debel le toliko kot komplet igralnih kart (19,5 mm), hkrati pa je tudi shujšal za poldrugi kilogram in je priročnejši za prenašanje po gospodinjstvu. Briljanten zaslon ponuja štirikratno visoko ločljivost 2560 x 1440 pik ob kar 178-stopinjskem vidnem kotu. Enostavnost interakcije z napravami uporabnikov še olajša tehnologija NFC, saj sedaj za prepoznavo naprave zadostuje že približanje le-te računalniku. Ob uporabi mobilne aplikacije lahko z računalnikom Horizon 2 enostavno delijo vse vsebine na mobilnih napravah, pri čemer Horizon 2 pozna še več uporabnih gest rok, s katerimi omogoča lažje urejanje vsebin, navigacijo, igranje …Horizon 2 prinaša tudi ducat novih večuporabniških iger (za dva do štiri igralce), seveda občutljivih na večprstni dotik. Družinska zabava ob naslovih Chubby Kings, Halli Galli ter Crayola’s Songbook in številnih drugih je zagotovljena. Prednaloženih je tudi vrsta izobraževalnih aplikacij ter programov za glasbeno in risarsko interakcijo z napravo.

V Horizon 2 vgrajeni sodobni procesorji Intel Core (do modelov i7) poganjajo operacijski sistem Windows 8.1, na do 10-prstni dotik občutljiv zaslon pa nudi veliko možnosti skupnega/hkratnega dela in sodelovanja ter igranja do štirih uporabnikov. Za zvok skrbijo kakovostni zvočniki, podprti s tehnologijo Dolby Home Theatre v4, vgrajena baterija pa zmore do štiri ure električne rezerve, če se uporabnik odloči mizo seliti med prostori.

Vsestranski Lenovo A740 AIO
Zaslon, debel vsega 4 milimetre je poskrbel, da se Lenovo A740 okiti z nazivom najtanjšega računalnika vse-v-enem v svojem razredu. Privlačni računalnik z ohišjem, izdelanim iz enega kosa aluminija, ter s 27-palčnim zaslonom, ki nudi razkošno ločljivost Quad HD 2560 x 1440 pik, postreže z vrsto dobrot. Zmogljivi Intel Core procesor v navezi z grafično kartico Nvidia GeForce GTX 850A ter parom JBLovih zvočnikov s tehnologijo Dolby Home Theatre ponuja izjemno uporabniško izkušnjo ob delu, uživanju v multimedijskih vsebinah ali igranju iger. Vse prednosti na dotik občutljivega zaslona, ki omogoča do 90-stopinjski pregib, izkorišča operacijski sistem Windows 8.1. Kopici priključkov za prejemanje, oddajanje ali deljenje vsebin so inženirji dodali še tehnologijo za brezstično povezovanje NFC, za doplačilo pa je vsestranski računalnik lahko opremljen tudi s kartico za spremljanje TV-programov.

Cenovno dostopnejši Lenovo C560 AIO
Družinam z omejenim proračunom je namenjen cenovno dostopnejši računalnik Lenovo C560 AIO. Njegov 23-palčni zaslon prikazuje sliko polne visoke ločljivosti 1920 x 1080 pik, na voljo pa je v na dotik občutljivi ali klasični različici. Zasnova vse-v-enem v tem primeru ne dela kompromisov pri zmogljivostih, saj se lahko uporabniki odločijo za vgradnjo zmogljivih procesorjev Intel Core četrte generacije (do modelov i7) in grafičnih kartic NVIDIA GeForce. Avdiofilom in filmskim zanesenjakom bo do užitkov pomagala zvočna tehnologija Dolby Advanced Audio, za doplačilo pa je v računalnik vgrajen tudi sprejemnik TV-programov. C560 AIO, ki je na voljo v beli ali črni barvi, uporabnikom omogoča tudi enostavno nadgradnjo delovnega pomnilnika ali diska, saj sta obe komponenti dostopni brez uporabe posebnega orodja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več