Računalništvo, telefonija
06.02.2014 15:05

Deli z drugimi:

Share

Lenovo okrepil vodstvo v regiji EMEA

Lenovo, največji proizvajalec računalnikov na svetu, je za novega vodjo poslovanja v regiji EMEA imenoval Aymarja de Lencquesainga. Dosedanji predsednik regije Gianfranco Lanci pa je napredoval na položaj operativnega direktorja družbe in izvršnega podpredsednika novoustanovljenega oddelka PC Group.
Lenovo okrepil vodstvo v regiji EMEA
Lenovo okrepil vodstvo v regiji EMEA

Spremembe v vodstvenih položajih so del globalne reorganizacije podjetja Lenovo, ki svoje poslovanje s 1. aprilom letos deli na štiri ključna poslovna področja, in sicer:
• PC Business Group – vključno z vsemi Lenovo in Think blagovnimi znamkami, oddelek bo vodil Gianfranco Lanci
• Mobile Business Group – pametni telefoni, tablice in pametni televizorji
• Enterprise Business Group – strežniki in sistemi za hrambo podatkov
• Ecosystem and Cloud services – storitve iz oblaka, vključno z rešitvami za okolji Android in Windows

“Pred nami je najbolj razburljivo obdobje v zgodovini podjetja. Vsako četrtletje rastemo hitreje od trga in po vsem svetu. Želimo biti eden vodilnih ponudnikov rešitev v poslovnih okoljih in na področju mobilnosti. Odlični rezultati v regiji EMEA prispevajo k našim globalnim uspehom, zato bi čestital Gianfrancu za dosežke v regiji in pozdravil Aymarja, da prevzame v roke vajeti prihodnje rasti,” je povedal predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo Yang Yuanqing.

“Ko sem leta 2012 prevzel vodenje regije EMEA, sem si postavil cilj, da v letu dni postanemo številka tri na trgu. Lansko leto smo zaključili kot številka 2 in dosegli 15,3-odstotni tržni delež. Prepričan sem, da bo Aymar nadaljeval uspehe v regiji EMEA ter izkoristil priložnosti za rast, ki se podjetju ponujajo na področjih računalnikov, tablic, strežnikov in pametnih telefonov,” je dodal Gianfranco Lanci.

“Verjamem, da lahko Lenovo v regiji EMEA še zraste, vse do položaja največjega računalniškega podjetja v regiji. A pri tem se ne bomo osredotočali zgolj na področje računalništva, temveč bomo še okrepili našo prisotnost na področju pametnih telefonov in mobilnih rešitev,” je povedal Aymar De Lencquesaing.

Vse spremembe v organizaciji in na vodstvenih položajih bodo stopile v veljavo 1. aprila 2014.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več