Računalništvo, telefonija
24.05.2013 12:55

Deli z drugimi:

Share

Lenovo podira rekord za rekordom

Družba Lenovo nadaljuje z odličnim poslovanjem. V poslovnem letu 2012/2013, ki se je za podjetje zaključilo konec marca letos, je družba dosegla številne nove rekorde. V preteklem letu je podjetje izdelalo kar 52,4 milijona računalnikov in tako osvojilo 15,5-odstotni globalni tržni delež na področju prodaje računalnikov. Velik napredek je podjetje doseglo tudi na področju izdelave pametnih povezanih naprav, kjer je s 5,9-odstotnim tržnim deležem na razdrobljenem trgu postalo tretji največji proizvajalec na svetu. Pri tem je podjetje podrlo vse pretekle rekorde z vidika prodajnih in poslovnih rezultatov.
Lenovo podira rekord za rekordom
Lenovo podira rekord za rekordom

Družba Lenovo je objavila poslovne rezultate četrtega fiskalnega četrtletja, ki se je za podjetje zaključilo 31. marca letos, ter rezultate poslovnega leta 2012/2013. V preteklem poslovnem letu je družba Lenovo opravila za kar 34 milijard ameriških dolarjev prometa, kar je 15 odstotkov več kot leto prej in ustvarila 801 milijon dolarjev dobička pred obdavčitvijo (38-odstotna letna rast). Samo v zadnjem poslovnem četrtletju je Lenovo prodal za 7,8 milijarde ameriških dolarjev izdelkov in storitev ter ob tem dosegel 963 milijonov dolarjev bruto dobička.

V regiji EMEA je prodaja računalnikov v četrtem četrtletju družbe Lenovo zabeležila 11-odstotno rast, Lenovo pa je dosegel 11,8-odstotni tržni delež in tako za 3,2 odstotne točke izboljšal lanski rezultat. S tem je za več kot 30 odstotkov presegel tržno povprečje, saj je panoga računalništva v regiji EMEA v omenjenem obdobju nazadovala za kar 19,5%. Regija EMEA sicer predstavlja 24 odstotkov celotne prodaje družbe Lenovo.

Računalniška industrija nasploh je v preteklem letu nazadovala, Lenovo pa je kljub temu v preteklem poslovnem letu dosegel 13-odstotno globalno rast obsega poslovanja in tako že 16. četrtletje zapored rasel hitreje od industrije. Lenovo je v preteklem letu izdelal za 10,2% več računalnikov kot leto pred tem, medtem ko je panoga računalništva v tem obdobju nazadovala za 8,1%.

“Poslovno leto 2012/13 sta zaznamovala težek makroekonomski položaj različnih trgov ter preoblikovanje računalniške industrije. Tema izzivoma navkljub je Lenovo dosegel odlične poslovne rezultate, saj ni bil le najhitreje rastoče podjetje med velikimi proizvajalci računalnikov, temveč je zabeležil tudi rekordni globalni tržni delež, prihodke ter dobiček v zgodovini podjetja. Izpostavil bi tudi izjemno rast prodaje naših pametnih telefonov in tablic, saj smo v poslovnem letu 2012/13 prodali kar za 3,7-krat več pametnih telefonov kot leto prej in postali drugi največji proizvajalec mobilnih telefonov na Kitajskem. V prihodnje bomo nadaljevali z naložbami v segmente tablic, pametnih telefonov in poslovnih računalniških rešitev, številnih inovacij pa bodo deležni tudi računalniki, saj je obdobje PC+ pred vrati. Verjamemo, da je pred panogo računalništva in z njimi povezanimi področji lepo obdobje,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več