Računalništvo, telefonija
14.09.2018 19:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavil celovito varnostno rešitev ThinkShield

Lenovo predstavil celovito varnostno rešitev ThinkShield
Lenovo predstavil celovito varnostno rešitev ThinkShield

Lansko leto je postreglo z največ vdori v podjetja in zlorabami podatkov – zlorabljenih je bilo kar 2,6 milijarde podatkov.(1) Podjetja zato potrebujejo varnejše naprave, ki bodo ščitile občutljive podatke pred spletnimi in drugimi napadi. Lenovo IT-varnost dviga na nov nivo. Glede na podatke CVEDetails.com je Lenovo v prvi polovici leta 2018 zabeležil do 99 % manj ranljivosti in izpostavljenosti na napade kot njegovi tekmeci.(2) Potrošniki in podjetja lahko sedaj uporabijo nov revolucionaren pristop k varovanju naprav v njihovem celotnem življenjskem ciklu – ThinkShield.

ThinkShield iz Lenova naprave varuje v celotnem življenjskem ciklu

  • Varen BIOS in razvoj strojne programske opreme skupaj s funkcijami, kakršna je ThinkPad Privacy Guard, skrbi za fizično in programsko zaščito naprav. Lenovo je tudi prvi, ki je vgradil fizično zaslonko za kamero v prenosniku.
  • Varnost je skrbno načrtovana: Lenovo premore edinstven nadzor nad svojo globalno dobavno verigo, od proizvodnih obratov do dobaviteljev, vsi se morajo držati strogih varnostnih standardov in politik.
  • Strateško partnerstvo z družbo Intel® omogoča tudi uskladitev z Intelovo dobavno verigo in strankam omogoča pregled izvora posamezne komponente njihovih novih sistemov.
  • Lenovo bdi nad dobavitelji pametnih component in zagotavlja, da poslujejo skladno s strogimi standardi in dobrimi praksami, ki veljajo za Trusted Supplier Program. Za dodatni nivo transparentnosti pa skrbi možnost, da lahko inženirji, ki skrbijo za zagotavljanje kakovosti v Lenovu, kadarkoli opravijo pregled pri dobaviteljih.

ThinkShield ščiti identitete in poverilnice uporabnikov

  • Lenovo je eden ustanovnih članov organizacije FIDO®, ki bdi nad rešitvami za certificirano avtentikacijo. Napredne tehnologije prepoznavanja prstnega odtisa in njihovo kombiniranje z drugimi varnostnimi mehanizmi naprav podjetjem zagotavljajo višjo in bolj enostavno zaščito identitete zaposlenih.
  • Integracija z rešitvijo Intel Authenticate podpira rabo do 7 faktorjev avtentikacije in nudi višjo varnost in prilagodljivost zaščite v primerjavi s ponudniki, ki omogočajo manj načinov avtentikacije.
  • Na BIOS-u temelječa zaščita Smart USB omogoča IT-skrbnikom upravljanje z vmesniki USB in nastavljanje, da se povezujejo le s točno določenimi napravami – npr. tipkovnicami in miškami, kar dodatno prispeva k večji varnosti naprav in zaposlenih.

ThinkShield uporabnike ščiti tudi na spletu

  • Lenovo WiFi Security v partnerstvu s podjetjem Coronet odkriva grožnje in obvesti uporabnike, ko se želijo povezati v manj varna brezžična omrežja.
  • Tehnologija BUFFERZONE®(3) izolira spletne grožnje še preden bi te okužile celotno organizacijo.
  • Lenovo Endpoint Management, ki ga poganja MobileIron®, zagotavlja varen in enostaven način zaščite naprav iz oblaka.

ThinkShield varuje podatke uporabnikov

  • Tehnologija Absolute® persistence skrbnikom IT prinaša zanesljivo dvosmerno povezavo do vseh naprav, torej lahko računalnike zavarujejo na daljavo, ocenijo varnostna tveganja in izvajajo različne varnostne ukrepe na napravah ter se odzivajo na varnostne incidente.
  • Ko naprava doseže konec svojega življenjskega cikla, Lenovo poskrbi za varno uničenje (izbris) potencialno občutljivih podatkov in varno reciklažo component.
  • Lenovo nudi plačljivo storitev Keep Your Drive, ki zagotavlja, da občutljivi podatki nikoli ne zapustijo strankinega okolja.

Številne vodilne varnostne rešitve v industriji torej skrbijo, da Lenovo ThinkShield pomaga bolje varovati poslovna okolja. Več informacij je na voljo na http://www.lenovo.com/ThinkShield.

(1) https://breachlevelindex.com/assets/Breach-Level-Index-Report-2017-Gemalto.pdf

(2) https://www.cvedetails.com

(3) Tehnologija BUFFERZONE® je trenutno na voljo le v ZDA.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več