Računalništvo, telefonija
08.01.2016 15:35

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja najtanjši prilagodljivi prenosnik na svetu YOGA 900S

Lenovo je danes na sejmu CES predstavil novo generacijo naprav – osem novih prenosnikov, namiznih računalnikov in monitorjev je razdeljenih v družine YOGA, ideapad ter ideacentre. Njihov cilj je izboljšanje uporabniške izkušnje tako pri delu, zabavi kot igranju.
Najtanjši prilagodljivi prenosnik na svetu – YOGA 900S
ideapad 700
ideapad 700

Pri oblikovanju ultraprenosnika YOGA 900S so si inženirji zastavili visoke cilje in jih tudi uresničili. Prenosnik je debel 12,8 mm, do teže 999 gramov pa mu pomaga predvsem ohišje iz ogljikovih vlaken. Baterija prenosnika zmore na zaslonu ločljivosti 2560×1440 pik neprekinjeno predvajati do 10,5 ur video vsebin, pri čemer lahko uporabnik uživa tudi v vrhunskem zvoku, ki ga iz zvočnikov predvaja tehnologija Dolby Audio Premium. Že znani tečaji prenosnika, ki spominjajo na pas zapestne ure, omogočajo do 360-stopinjski zasuk zaslona. Prenosnik poganjajo zmogljivi procesorji Intel Core do modela m7, med dodatno opremo pa najdemo tudi aktivno digitalno pero, ki še olajša interakcijo z na dotik občutljivim zaslonom.

Lenovo ideapad Y900 za resno igranje

Igranje na računalnikih uživa pravo renesanso. Analitiki temu tržnemu segmentu napovedujejo znatno rast, saj naj bi uporabniki za igričarske računalnike in igre do leta 2018 porabili kar 35 milijard ameriških dolarjev. Lenovo na ta trend odgovarja s štirimi novimi igričarskimi računalniki in prenosniki iz družine Y. Novi prenosnik ideapad Y900 je ustvarjen za vse, ki se tudi na poti ne želijo odpovedati igram. S pritiskom tipke Turbo, pa kot v preteklosti računalnik še pospeši delovanje procesorja, pomnilnika in grafične kartice. Štirijedrni procesor IntelCore i7 »K« šeste generacije in grafična kartica NVIDIA GTX 980M ničesar ne prepuščata naključju. 17-palčni prenosnik se lahko pohvali še z mehansko tipkovnico z večbarvno osvetlitvijo.

ideacentre Y900 RE (Razer Edition) in Lenovo Y27g Curved Gaming Monitor

Sodelovanje podjetij Lenovo in Razer je že obrodilo sadove. Prva izdelka s prestižno oznako Razer Edition sta igričarski računalnik ideacentre Y900 RE ter monitor Lenovo Y27g RE Curved Gaming Monitor.ideacentre Y900 RE še nadgrajuje zmogljivosti namiznega računalnika Y900 (procesor Core i7 »K« ter dve grafični kartici NVIDIA GTX 970). Poleg računalnika ideacentre Y900 RE, ki preko stranice z vgrajenim oknom omogoča pogled v urejeno notranjost, kupec prejme še vrhunsko tipkovnico in miško Razer Chroma.

Igričarjem je namenjen tudi 27-palčni ukrivljeni monitor Y27g. Ta prikazuje sliko v polni visoki ločljivosti ob osveževanju 144 Hz in nizkem odzivnem času (8 ms). V različici Razer Edition pa prinaša še posebne Chroma svetlobne učinke.

ideacentre 610S: kompaktni domači računalnik s projektorjem

Inovativnost inženirjev Lenova je prisotna tudi v majhnem družinskem računalniku ideacentre 610S, prostornine le 2,2 litra. Ta domači računalnik je opcijsko na voljo z odstranljivim brezžičnim projektorjem, ki na steno stanovanja projicira sliko diagonale 2,5 m. Zmogljivosti niso od muh, saj je v ideacentre 610S lahko vgrajen najnovejši procesor Intel Core do modela i7, grafična kartica NVIDIA GTX 750Ti 2GB GDDR5 ter do 16GB pomnilnika DDR4 in 2TB trdi disk. Edinstveni trikotni dizajn kovinskega ohišja lahko obiskovalce celo pretenta, da ne gre za računalnik.

Zmogljivi ideapad 700

Ključna prednost 15- in 17-palčne različice prenosnika ideapad 700 je njuno razmerje med ceno in zmogljivostmi. V prenosnik so vgrajeni Intel Core procesorji šeste generacije, grafične kartice do modela NVIDIA GTX 950M ter 1TB disk, medtem ko je na doplačilnem seznamu zvočniški sistem JBL.


Lahki in hitri ideapad 710S

13-palčni ideapad 710S je s težo 1,16 kg eden najlažjih na trgu. Kljub temu ne skopari z zmogljivostmi, vgrajene ima najnovejše Intel Core procesorje (tudi modele z grafiko Intel Iris) ter super hiter PCIe pogon SSD do kapacitete 256 GB. Dostop do brezžičnih omrežij in spletnih vsebin je še hitrejši po zaslugi nadgrajene WiFi rešitve, ki omogoča kar do 3-krat višje hitrosti kot standardni brezžični vmesniki.

“Inovacije so del Lenova. Uporabnikom računalnikov prinašamo nove izkušnje in presegamo njihova pričakovanja, ne le današnja, tudi jutrišnja. Skupaj z uporabniki odkrivamo ozka grla in jih odpravljamo, zato naši računalniki niso le zmogljivejši, temveč bolj ergonomski in prijetni za uporabo,” je povedal podpredsednik oddelka Personal Computing Group v družbi Lenovo Johnson Jia.

12-palčni model YOGA 900S bo na voljo spomladi od 1.299 EUR naprej, medtem ko nove prenosnike ideapad iz družine Y v Sloveniji lahko pričakujemo poleti, prav tako pa tudi računalnike ideacentre in ukrivljena igričarska monitorja Lenovo Y27g.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več