Računalništvo, telefonija
23.10.2010 16:33

Deli z drugimi:

Share

Lenovo računalniki s programsko opremo VXL

Podjetje Lenovo je objavilo sodelovanje s podjetjem VXL Instruments, ki razvija varnostno programsko opremo, namenjeno poslovnim odjemalcem. Izbrane računalnike Lenovo ThinkPad bo moč opremiti s programsko opremo VXL, ki bo skrbela, da bodo vsi za poslovanje ključni podatki shranjeni bodisi v zalednih strežnikih ali v računalniškem oblaku in ob kraji ali izgubi prenosnika ne bodo prišli v roke nepridipravom.
Lenovo računalniki s programsko opremo VXL
Lenovo računalniki s programsko opremo VXL

Prenosnike Lenovo ThinkPad odlikujejo izredna vzdržljivost, dolgo delovanje na baterije ter številne tehnologije, ki povečujejo produktivnost uporabnikov. Slednjim se pridružuje tudi programska oprema VXL, ki iz prenosnikov ThinkPad naredi pravcate varne tanke odjemalce. Upravljavci IT rešitev v podjetjih lahko z njeno implementacijo dvignejo varnostni nivo, saj se vsi podatki shranjujejo bodisi v zalednih strežnikih ali v računalniškem oblaku. Programska oprema VXL hkrati upravljavcem omogoča, da natančno nastavijo, katere aplikacije lahko posamezni uporabniki ali skupine uporabnikov na prenosnikih poganjajo.

Programska oprema VXL vključuje tudi aplikacijo XLmanage, ki omogoča upravljanje računalnikov na daljavo iz ene same konzole. XLmanage podpira številne namizne in mobilne operacijske sisteme, kot so PXE, Sylph-OS, SUSE in GIO2 Linux, XPe, WES ter Windows CE 6.0. Na prenosnikih Lenovo ThinkPad, opremljenih s programsko opremo VXL, je mogoča popolna integracija z zalednimi strežniki podjetja, zato lahko uporabniki do datotek na njih dostopajo tako, kot da bi se le-te bile na lokalnem disku, posledično pa se ohranja uporabniška izkušnja.

“Programska oprema VXL za lahke odjemalce je še eden izmed kamenčkov v našem mozaiku. Njen varnostni vidik ob nespremenjeni uporabniški izkušnji cenijo predvsem stranke s področja bančništva, zavarovalništva, zdravstva ter drugih področij, kjer zaposleni pri svojem delu na terenu pogosto uporabljajo prenosne računalnike, ki so tako bolj izpostavljeni morebitnim zlorabam,” je povedal podpredsednik oddelka za poslovno programsko opremo pri podjetju Lenovo Peter Schrady.

Tanke in lahke računalnike Lenovo ThinkPad s programsko opremo VXL bo mogoče naročiti tudi v Sloveniji, in sicer pri vseh pooblaščenih prodajalcih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več