Računalništvo, telefonija
14.06.2012 16:28

Deli z drugimi:

Share

Lenovo s tankima prenosnikoma odpira novo poglavje naprednega računalništva

Družba Lenovo predstavlja izredno tanka prenosnika IdeaPad U310 in U410, ki ju poganja tretja generacija procesorjev Intel Core. Novinca odpirata novo poglavje mobilnega računalništva, ki ga zaznamujejo tanki in lahki prenosniki. V primeru novih IdeaPadov sodi zraven še brezkompromisnost na področjih stila in kakovosti izdelave. Lenovo bo nove prenosnike na prodajne police pospremil z oglaševalsko kampanjo, poimenovano »Book of DO«, kjer bodo uporabnikom predstavili številne inovativne možnosti uporabe vrhunskih prenosnih računalnikov pri delu ali zabavi, produktivnosti ter kreativnosti.
Lenovo s tankima prenosnikoma odpira novo poglavje naprednega računalništva
Lenovo s tankima prenosnikoma odpira novo poglavje naprednega računalništva

Prenosnika Lenovo U310 in U410 združujeta najboljše iz sveta klasičnih prenosnikov ter tabličnih računalnikov. Po prvih sta podedovala visoke zmogljivosti procesiranja in hrambe podatkov, po drugih pa hiter zagon in celodnevno trajanje baterije. Vitko podobo je navdihnila podoba knjige, zato sta novinca všeč široki množici uporabnikov, na voljo pa sta v vrsti zanimivih barvnih kombinacij: modri, živo modri, rožnati, grafitno sivi ter metalno rdeči.

“Izredno tanki prenosniki prinašajo novo dimenzijo računalništva, saj doslej od tako tankih in lahkih naprav uporabniki niso pričakovali visokih zmogljivosti. Nova Ultrabooka sta namenjena uporabnikom, ki ne želijo izbirati med poslovnimi in stilskimi računalniki, temveč želijo imeti vse v eni napravi. IdeaPadi iz družine U Series so tako odlični spremljevalci uporabnikov, ki jim digitalno življenje pomeni zelo veliko,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

Oglaševalska kampanja The Book of DO
Z oglaševalsko kampanjo The Book of DO, ki je ena najobsežnejših v zgodovini podjetja, želi Lenovo uporabnikom pokazati, na kakšne načine jim tanki in trpežni prenosni računalniki izboljšujejo življenje. Kampanja, ki jo vodi kreativnost rabe računalnikov za najrazlične poslovne ali zasebne namene, spodbuja inovativnost uporabe, kar v spletnih, tiskanih in video oglasih poudarjajo različni glasbeniki, umetniki, oblikovalci, tehnološki zanesenjaki, ljubitelji mode in seveda inženirji.

Lenovo je oblikoval tudi zanimivo spletno igro Game of Do, ki bo od 15. junija dostopna na spletnem naslovu www.facebook.com/lenovo.si, kjer se bodo uporabniki lahko podučili o lastnostih novih IdeaPadov ter potegovali v reševanju kviza za privlačne nagrade. Med nagradami je tudi Lenovo IdeaPad U310. Nagradna igra bo trajala do 20. julija.

Prenosniki, ki lahko počno vse
Prenosnika z zasloni 13,3 (U310) oziroma 14 palcev (U410) sta debela le 18 oziroma 21 milimetrov in tehtata 1,7 oziroma 1,9 kilograma. Kljub tankemu ohišju prenosnika postrežeta z zmogljivostmi, ki so kos vsem opravilom. Opremljena sta s tretjo generacijo procesorjev Intel Core, in sicer modeli i3, i5 ali i7, prav tako pa so vanju vgrajeni diski do kapacitete 1 terabajt (TB). Za prikaz vrhunske slike skrbi grafična kartica Nvidia GeForce, medtem ko je naloga predvajanja izjemnega zvoka zaupana rešitvi Dolby Home Theatre v4. Prenos slike in zvoka na druge zaslone in naprave je izjemno enostaven, bodisi prek vrste vmesnikov na prenosniku ali s pomočjo brezžične tehnologije Intel Wireless Display (WiDi). Visokim zmogljivostim navkljub se tanka prenosnika odlikujeta z zgledno avtonomijo delovanja, manjši U310 zmore na baterijo delovati do 7 ur večji U410 pa kar do 9 ur.

Za hitrejše delovanje od konkurenčnih izdelkov sta Lenovo IdeaPada iz družine U Series opremljena z 32 GB pogoni SSD ter programsko rešitvijo Lenovo Enhanced Experience 3, optimizirano za uporabo z operacijskim sistemom Windows 7. Ta naveza poskrbi za izjemno hitre zagonske čase računalnika ter zbujanje iz stanja mirovanja. Glede na neoptimizirane sisteme sta novinca do 40 odstotkov hitrejša. Uporabniško izkušnjo še nadgrajuje Lenovo Smart Update, ki samodejno osvežuje elektronsko pošto, programe za spletno sporočanje ter vsebine družabnih omrežij tudi takrat, ko je računalnik v stanju spanja.

“IdeaPada U310 in U410 prinašata naslednjo generacijo mobilne računalniške izkušnje. V sodelovanju z družbo Lenovo smo poskrbeli, da tanki in lahki računalniki z vgrajenimi procesorji Intel Core tretje generacije dosegajo nove mejnike računskih in grafičnih zmogljivosti ter so kot takšni idealni spremljevalci vseh, tudi najzahtevnejših uporabnikov,” je povedal vodja Intelovega računalniškega oddelka Kirk Skaugen.

Izredno tanki in lahki računalniki Lenovo IdeaPad iz družine U Series bodo v Sloveniji naprodaj od 20. junija dalje, njihove cene pa se bodo začele pri 699 evrih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več