Računalništvo, telefonija
24.09.2015 10:56

Deli z drugimi:

Share

Lenovo spodbuja k ustvarjalnemu sodelovanju z novim Enterprise Briefing Center za regijo EMEA

Lenovo je po marčevski otvoritvi globalnega inovacijskega centra HPC (High Performance Computing) v Stuttgartu odprl še center za stranke in partnerje v regiji EMEA. Center je odprl predsednik Lenovo EMEA Eric Cador, ki je prepričan, da bo center Enterprise Briefing Center strankam pomagal h hitrejši in uspešnejši tehnološki transformaciji.
EBC stavba
EBC stavba

Novi center EMEA EBC predstavlja sodobno zgradbo, opremljeno z najnovejšimi tehnologijami. Lenovo bo v njej strankam in partnerjem omogočil povezave s ključnimi partnerji iz industrije, Lenovo strokovnjaki, razvijalci in direktorji. Na lokaciji v Stuttgartu želi Lenovo podjetjem dokazati, da gre za izjemno inovativnega in zaupanja vrednega partnerja.

Največji poslovni in tehnološki umi na kupu

Center EMEA EBC je bil razvit v sodelovanju z vodilnimi partnerji iz industrije, kot so Intel, Emerson Network Power, QLogic, Red Hat, Samsung Semiconductor in drugi tehnološki partnerji družbe. V centru bodo stranke in partnerji lahko spoznali številne holistične rešitve, namenjene zadovoljevanju potreb poslovnih uporabnikov.

Nova zgradba postreže z izjemno uporabniško izkušnjo, prilagodjeno strankam iz različnih panog industrije. Tem bodo na voljo:

  • Poglobljeni sestanki 1-na-1 glede izbranih tematik.
  • Video konference z Lenovo strokovnjaki in globalnimi technološkimi partnerji.
  • Dogodki s področja Lenovo rešitev – strojne in programske opreme.
  • Testiranje rešitev in večdnevni tehnični dnevi za spoznavanje rešitev/implementacij s področij HPC, Hyperscale ter SAP.
  • Delavnice s področja konvergenčne infrastrukture.
  • Predstavitve »Proof of Technology« ter »Proof of Concept«.
  • Razstava vseh Lenovo izdelkov.

Dodatno bo center gostil bogat nabor strateških seminarjev in tehničnih dogodkov za prodajalce, distributerje ter sistemske integratorje. V stavbi EMEA Enterprise Briefing Center delujeta tudi LENOX, Lenovov superračunalnik, uvrščen na lestivco TOP500® ter SAPjev globalni razvojno raziskovalni laboratorij. Vsi ti viri so odlična podlaga za nove inovacije, najboljše rešitve na trgu in zadovoljevanje edinstvenih potreb poslovnih strank.

Eric Cador, predsednik Lenovo EMEA: “Novi Enterprise Briefing Centre je odločilnega pomena za naše prihodnje uspehe v poslovnem svetu. Skupaj s strankami in partnerji bomo sodelovali na velikih projektih. Naš cilj je postati največji ponudnik rešitev na področju t. i. odprtih sistemov. Pri tem ne želimo biti le vodilni proizvajalec naprav, temveč s svojimi inovacijami in delom s strankami uresničiti izjemne projekte, ki bodo spremenili načine, kako podjetja poslujejo v prihodnje.”


Sodelovanje s CERFACS

Poleg sodelovanja s ključnimi tehnološkimi partnerji, kot sta Intel in Mellanox Technologies, Lenovo v inovacijskem centru v Stuttgartu neguje tudi druga partnerstva s področja superračunalništva. Takšno je tudi sodelovanje z raziskovalno organizacijo CERFACS na področju razvoja naprednih algoritmov in numeričnih simulacij za največje znanstvene in tehnološke izzive raziskovalcev. Ti seveda zahtevajo uporabo kar najzmogljivejših računalnikov na svetu. Organizacija CERFACS z Lenovovim superračunalniškim centrom sodeluje na razvoju programske kode za simulacije pretokov zraka v turbinah in izgorevanja, optimizirane za delovanje na procesorjih Intel Xeon ter Intel Xeon Phi.


“CERFACS se veseli sodelovanja z inovacijskim centrom Lenovo HPC, saj bomo skupaj z inženirji in programerji podjetja optimizirali svoje simulacije za kar najboljše delovanje z najnovejšo generacijo procesorjev Intel Xeon in arhitekturo Intel Xeon Phi,” je povedal direktor informatike v CERFACS Nicolas Monnier.

Transtec in Lenovo hladita tehnološki institut v mestu Karlsruhe

Lenovo je združil moči tudi z nemškim podjetjem Transtec, specialistom za superračunalniška okolja. Skupaj bosta organizaciji Karlsruhe Institute of Technology (KIT) postavila gručo več kot 1100 strežnikov. Projekt v vrednosti 6,9 milijona evrov, katerega cilj je močno znižati skupne stroške lastništva računalniških sistemov, predstavlja največje naročilo v 35-letni zgodovini podjetja Transtec. Rešitev Lenovo NeXtScale™ System bo opremljena z infrastrukturo za neposredno vodno hlajenje, učinkovito hlajenje bo zagotovljeno vsem komponentam, kot so procesorji, pomnilnik in razširitvene kartice. Takšna rešitev je kar 40 odstotkov bolj učinkovita od sistemov zračnega hlajenja podatkovnih centrov. Dodatna prednost je uporaba ogrete vode, saj bo KIT z njo ogreval pisarniške prostore.

“Veselimo se projekta postavitve superračunalniške gruče, ki bo v eni najbolj uglednih raziskovalnih organizacij v Evropi uresničila številne inovativne koncepte z izjemnimi tehnološkimi zmogljivostmi,” je povedal direktor oddelka HPC Solutions v podjetju Transtec dr. Oliver Tennert.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več