Računalništvo, telefonija
23.01.2015 18:20

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad 11e je namenjen dijakom in študentom

Družba Lenovo je predstavila prenosnik, namenjen dijakom, študentom oziroma izobraževalnim ustanovam. ThinkPad 11e je na voljo v dveh različicah, in sicer kot klasični prenosnik ali pa prilagodljivi prenosnik, saj po vzoru naprav YOGA omogoča izdaten zasuk zaslona v štiri različne položaje. Tradicionalno visoka kakovost izdelave in najnovejše komponente so samoumevne, ThinkPad 11e pa si je moč omisliti tudi s peresom ActivePen, ki zelo natančno posnema pisanje na papir.
Lenovo ThinkPad 11e je namenjen dijakom in študentom
Lenovo ThinkPad 11e je namenjen dijakom in študentom

Tehnologija ActivePen prinaša praktičnost in enostavnost uporabe svinčnika in papirja v digitalno okolje. Izboljšani natančnost in občutljivost na pritisk postrežeta z bolj naravnim občutkom pisanja, gumbi na elektronskem peresu pa uporabniku ponujajo hiter dostop do pogosto uporabljanih aplikacij in funkcij. Na prenosniku z operacijskim sistemom Windows je že prednaložena tudi programska oprema Intel Education Software, ki obsega vrsto orodij in aplikacij za izboljšavo učne izkušnje. ThinkPad 11e premore tudi aplikaciji Lenovo WRITEit ter REACHit, ki še olajšata sodelovanje med dijaki in učitelji oziroma študenti in profesorji. Zmogljiva kombinacija inovativne strojne ter programske opreme močno olajša izdelavo zapiskov, pošiljanje domačih nalog ter opravljanje skupinskih projektov, končni rezultat pa je bolj učinkovito učenje in usvajanje znanja tako v učilnicah kot zunaj njih.

Nobena skrivnost ni, da so dijaki in študenti neprizanesljivi do prenosnikov, saj jim ti pogosteje padejo na tla, so deležni udarcev pa tudi politij z različnimi tekočinami. K sreči so prenosniki ThinkPad že testirani proti številnim zlorabam in ThinkPad 11e ni izjema. Prenosnik namreč dosega trpežnost, ki jo zahtevajo vojaški standardi, saj prestane kar 19 zahtevnih preizkusov, med drugim je odporen proti pesku in prahu, ekstremnim temperaturam, vlažnosti in mehanskim udarcem. Posledično je kos tudi izzivom, ki na opremo prežijo v večuporabniških učilnicah.

Prenovljena ThinkPad YOGA 11e in ThinkPad 11e sta opremljena s peto generacijo procesorjev Intel Core in praktično podvojujeta zmogljivosti predhodnikov. Model ThinkPad 11e bo sicer na voljo tudi s procesorji proizvajalca AMD. Prenosnik je debel manj kot 25 mm in tehta le kilogram in pol, zato je idealen za uporabo v učilnici in zunaj nje. Pohvali se lahko s hitrim zagonom, 11,6-palčni zaslon pa prikazuje sliko visoke ločljivosti. Model ThinkPad YOGA 11e je opremljen z zaslonom, ki podpira do 10-prstni dotik, hkrati pa premore tudi zaščitni slog Corning Gorilla Glass 3, ki ga varuje pred praskami in drugimi poškodbami.

Izobraževalne ustanove imajo na voljo tudi vrsto prilagodljivih možnosti označevanja prenosnikov ter sprememb v strojni programski kodi, saj jim lahko Lenovo ob večjih naročilih prenosnikov le-te opremi z različnimi laserskimi gravurami ali grafičnimi elementi. Dodatno pa programska oprema LanSchool učiteljem omogoča, da spremljajo, kaj učenci počno s prenosniki v učilnici, lahko jim tudi zatemnijo zaslon in tako pridobijo pozornost ali pa določeno vsebino hkrati prikažejo na vseh zaslonih.

“Stalno si prizadevamo tudi za inovacije na področju izobraževanja. Novosti, ki jih prinašajo prenosniki iz družine ThinkPad 11e so impresivne – tehnologija ActivePen, programska oprema WRITEit in najnovejši procesorji Intel Core M ponujajo bolj naravno interakcijo z računalnikom v učilnici. Izobraževanje je na ta račun bolj učinkovito, uporabniška izkušnja pa odlična,” je povedal direktor oddelka poslovnih računalnikov v Lenovo EMEA Alain Raison.

Prenosnik ThinkPad 11e je že naprodaj v Sloveniji, njegove cene pa se začnejo pri 499 evrov (z vštetim DDV).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več