Računalništvo, telefonija
29.09.2010 18:38

Deli z drugimi:

Share

Najmanjši in najlažji ThinkPad Edge

Najmanjši in najlažji ThinkPad Edge
Najmanjši in najlažji ThinkPad Edge

Lenovo predstavlja nov model iz družine prenosnih računalnikov ThinkPad Edge. Prenosnik ThinkPad Edge 11 je najmanjši in najlažji predstavnik istoimenske družine, namenjen pa je predvsem manjšim podjetniškim okoljem ter dinamičnim poslovnežem. Poleg dobrih zmogljivosti ga krasi tudi ugodna cena.

Z merami klasičnega zvezka, debelino vsega 2,8 cm ter težo, manjšo od poldrugega kilograma, je novi ThinkPad Edge primeren za prenašanje v torbi ali poslovnem kovčku. 11,6-palčni zaslon z LED-osvetlitvijo zagotavlja veliko delovnega prostora za obdelavo dokumentov ter predstavitev, prenosnik pa prek vmesnika HDMI omogoča tudi pošiljanje slike v visoki ločljivosti na digitalni televizor. Sodobna ThinkPad tipkovnica je odporna proti politju in omogoča udobno večurno delo s prenosnikom. Nova je tudi spletna kamera, ki omogoča kakovostno sliko uporabnika tudi v primeru slabše svetlobe okolice.

ThinkPad Edge z 11,6-palčnim zaslonom ponuja izbiro procesorja ter platforme. Uporabnik ima na voljo platformi Intel s procesorji Core ali AMD Vision Pro s procesorji Athlon, v vsakem primeru pa je v prenosnik vgrajen varčen nizkonapetostni procesor, ki pomembno prispeva k daljši avtonomiji dela na baterijo. V odsotnosti električne vtičnice prenosnik ponuja do 7 ur avtonomije.

Nadgradnja Lenovo Enhanced Experience skrbi, da računalnik še posebej hitro deluje z operacijskim sistemom Microsoft Windows7 in izrablja vse njegove prednosti. Za povezljivost je zadolžena tako brezžična povezava (WiFi) kot tudi mobilne tehnologije – na voljo sta vmesnika za omrežja 3G/4G ter WiMAX*. Prenosnik je opremljen s tremi vtiči USB, od katerih eden omogoča polnjenje zunanjih naprav tudi ob izklopljenem prenosniku ter bralnikom pomnilniških kartic 4-v-1.

ThinkPad Edge 11 bo v Sloveniji naprodaj novembra, cene pa se bodo začele pri 499 evrih. Na voljo bo v dveh odtenkih črne barve ter živordeči barvni kombinaciji.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več