Računalništvo, telefonija
02.11.2011 13:55

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novim odličnim četrtletjem

Družba Lenovo Group je objavila poslovne rezultate za drugo poslovno četrtletje, ki se je končalo 30. septembra 2011. Podjetje je v tem četrtletju spet izkazalo visoko rast, saj je v vsega treh mesecih prešlo iz tretjega do drugega največjega proizvajalca računalnikov na svetu. Letna primerjava rasti pove, da je Lenovov obseg prodaje rastel kar sedemkrat hitreje od trga (35,8 odstotna rast v primerjavi s 5 odstotno) pa tudi sicer Lenovo že poltretje leto beleži rast, višjo od povprečja v računalniški industriji.
Lenovo izbran za najbolje upravljano azijsko tehnološko podjetje
Lenovo izbran za najbolje upravljano azijsko tehnološko podjetje

Družba Lenovo je spet uspela uravnotežiti rast prodaje na vseh trgih ter posameznih tržnih segmentih in modelih. V drugem poslovnem četrtletju letošnjega leta je tako zabeležila kar 35,2-odstotno letno rast prodaje in s 7,8 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje zabeležila nov prodajni rekord. Hkrati je Lenovo dosegel tudi največji tržni delež doslej, ta znaša 13,5 odstotka, pri čemer se je tržni delež okrepil na Kitajskem, na zrelih trgih in trgih v razvoju.

Bruto dobiček družbe je v omenjenem četrtletju v primerjavi z lanskim trimesečjem zrasel za 59,8 odstotka in znaša 948 milijonov ameriških dolarjev, operativni dobiček pred obdavčitvijo pa 165 milijonov ameriških dolarjev. Delničarji si bodo razdelili 144 milijonov ameriških dolarjev dobička, dobiček na delnico pa znaša 0,141 ameriškega dolarja. Nadzorni odbor družbe je določil višino dividende pri 0,0408 ameriškega dolarja na delnico. Družba Lenovo je imela 30. septembra 2011 tudi približno 4 milijarde ameriških dolarjev denarnih rezerv.

“Poslovanje družbe Lenovo v zadnjem četrtletju je bilo izjemno. Kljub pomembnim naložbam v prihodnje poslovanje je družba presegla vse zastavljene cilje. Očitno je, da je vodstvo razvilo učinkovite strategije ter poskrbelo za kakovostno poslovno kulturo,” je poslovne rezultate komentiral predsednik uprave družbe Lenovo Liu Chuanzhi.

“V pol leta smo pridobili dve mesti med največjimi proizvajalci računalnikov. Danes smo številka dve, rastemo povsod po svetu, še posebej na trgih v razvoju, kjer rastemo več kot trikrat hitreje od trga. Uspešna integracija podjetij NEC in Medion na zrelih trgih je tudi pomenila, da so ti trgi k prodaji prispevali več kot matični kitajski trg. Tako nismo povečali le dobičkonosnosti podjetja, temveč smo še okrepili globalni tržni delež. Tudi glede prihodnosti smo zelo optimistični. Želimo postati vodilni proizvajalec računalnikov ter uspehe razširiti še na področji pametnih telefonov ter tablic,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več