Računalništvo, telefonija
06.01.2015 17:29

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novimi rešitvami za mobilno in domače računalništvo

Družba Lenovo je danes na sejmu potrošniške elektronike International Consumer Electronics Show 2015 (CES) predstavila novo generacijo inovativnih računalnikov in tablic, namenjenih domačim uporabnikom. Poleg cenovno dostopnih tablic Lenovo TAB 2 A7 s sistemom Android in vrste osebnih računalnikov vse-v-enem z operacijskim sistemom Windows (Lenovo AIO B50, C20, C40 in C50) bodo v novem letu uporabnike razvajali tudi izjemno prilagodljivi prenosniki FLEX 3 (na voljo z 11-, 14- in 15-palčno različico zaslona) ter stilska prenosnika Lenovo U31 in U41. Ne manjka niti 3D-kamera, ki prepozna ukaze rok in celo obrazno mimiko.
Lenovo B50 in 3D kamera
Lenovo B50 in 3D kamera

FLEX 3 je idealen primer prilagodljivega prenosnika. Čeprav sodi v t. i. vstopni razred, že ponuja 360° možnost zasuka na dotik občutljivega zaslona, s katerim se prenosnik spremeni v tablico. Kot je pri Lenovo prenosnikih že v navadi, lahko uporabnik izbere tudi številne druge položaje zaslona, npr. šotor, ki je zelo primeren za ogled video vsebin, stojalo – za ogled fotografij, ali pa tablica za branje e-knjig. V klasičnem načinu pa FLEX 3 uporablja kot vsak drug prenosni računalnik za delo z dokumenti. Tanek in lahek prenosnik ima nameščen operacijski sistem Windows 8.1 Update in v navezi z zmogljivimi procesorji Intel Core pete generacije (do modela i7) nudi izjemne zmogljivosti. Vgrajen disk omogoča do 1 TB zmogljivosti in tako shrani vse digitalne vsebine uporabnika. FLEX 3 postreže z odlično zvočno in video izkušnjo, saj ponuja zaslon visoke ločljivosti (pri 14- in 15-palčnem modelu pa tudi polne visoke ločljivosti) ter par zvočnikov, podprtih s tehnologijo Dolby Home Theatre.

Uporabniki, ki si želijo tankega, zmogljivega in predvsem slogovno navdahnjenega prenosnega računalnika, bodo navdušeni nad 13-palčnim modelom Lenovo U31 ali njegovim palec večjim bratom U41. Vsega 19,5 mm debelima prenosnikoma tehtnica nameri manj kot 1,8 kg, pri čemer v svojem lično oblikovanem ohišju skrivata najnovejšo generacijo procesorjev Intel Core ter grafičnih kartic NVIDIA GeForce. Pri hrambi podatkov lahko uporabnik izbira med hibridnim diskom SSHD (do zmogljivosti 1 TB) ali pogonom SSD (do 256 GB).

Pametna izbira za uporabnike, ki se s tablicami srečajo prvič

Lenovo je za uporabnike, ki si bodo prvič lastili tablico, izdelal dve izjemno dostopni tablici. Modela TAB 2 A7-10 in A7-30 poganja sistem Android 4.4. Debela kot svinčnik (9,3 mm) in s težo 269 gramov tablica A7-10 navdušuje z osemurno avtonomijo delovanja. Pri tem velja dodati, da je opremljena z večino funkcij, ki jih premorejo precej dražji modeli. Na voljo je v različicah z do 32 GB vgrajenega pomnilnika, podatke pa obdeluje štirijedrni procesor Mediatek in jih prikazuje na 7-palčnem IPS-zaslonu ločljivosti 1024×600 pik. V črno barvo odeta tablica premore tudi Dolby zvočno rešitev.

Iste teže, a še za odtenek tanjši model (8,9 mm) A7-30 dodaja še možnost povezovanja v mobilna omrežja (3G) in funkcijo telefoniranja, zato se lahko spremeni tudi v velik telefon. Tablica je na voljo v štirih privlačnih barvah – modri, temno modri, beli in črni. Obe tablici imata nameščen programski paket Lenovo DOit suite, vključno z aplikacijo SHAREit za takojšen prenos datotek med različnimi napravami, Security za protivirusno in protismetno zaščito ter SYNCit za izdelavo varnostnih kopij podatkov, sporočil in dnevnika klicev. Ob vstopni ceni 79 evrov bosta tablici postregli z izjemnim razmerjem med vrednostjo in ceno.

3D-kamera za interaktivnost kot je še ni bilo

Lenovo je izdelal svoj prvi računalnik vse-v-enem, ki ima vgrajeno tudi kamero Intel RealSense 3D. Računalnik B50, opremljen s 3D-kamero in sistemom Windows 8.1, prinaša povsem nov nivo interaktivnosti in produktivnosti, saj računalnik po zaslugi inovativne kamere »vidi« okolico. Omenjena 3D-kamera okolje zajema v polni visoki ločljivosti (1080p), po zaslugi senzorja globine pa vidi podobno kot človekove oči. Prav zato lahko opravila, kot so povezovanje, zajem, deljenje ali predvajanje vsebin, ponudi v povsem novi dimenziji ter tako še izboljša video klepet s prijatelji, igranje iger ali delo (urejanje, tiskanje) s 3D-vsebinami, saj se odziva na premike rok in prstov ter jih pretvori v ustrezne ukaze. Prepozna celo obrazno mimiko. Več scenarijev vsakdanje rabe je že prednaloženih in dostopnih prek programske opreme Intel RealSense (npr. Out of Box Experience, Personify, Wave Warrior ter BBB Goal).

Na dotik občutljiv 23,8-palčni zaslon računalnika je skoraj brez vidnega roba, sliko pa prikazuje v ločljivosti 1920×1080 pik. Za visoko kakovost prikazane slike je zadolžena grafična kartica NVIDIA GeForce nove generacije, vizualno izkušnjo kamere in zaslona pa še dopolnjuje poln zvok, za katerega sta zaslužna tehnologija Dobly in zvočniki proizvajalca JBL. Računalnik B50 je sicer opremljen z zmogljivimi Intelovimi procesorji ter brezžično povezavo, del kompleta pa sta tudi miška in tipkovnica.

Računalniki iz družine C skrbijo za prihranke prostora in denarja

Uporabniki, ki na domači ali delovni mizi nimajo veliko prostora, bodo navdušeni nad tremi novimi modeli računalnikov AIO. 19,5-palčni C20, 21,5-palčni C40 in 23-palčni C50 niso le praktični in cenovno dosegljivi računalniki, temveč ob skromnih zunanjih merah še vedno nudijo kopico najsodobnejših tehnologij. Tako si jih lahko uporabniki omislijo z na dotik občutljivimi zasloni polne visoke ločljivosti in skoraj brez vidnega zunanjega roba, digitalni zabavi pa sta namenjena še vgrajen zapisovalnik DVD ter par zvočnikov. Računalnike poganjajo zmogljivi Intel Core procesorji (do modela i5), uporabniki pa lahko izbirajo med različnimi konfiguracijami pomnilnika, diska ter grafične kartice (NVIDIA GeForce ali AMD Radeon R5).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več