Računalništvo, telefonija
30.08.2012 15:43

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novimi tankimi, lahkimi in dostopnimi prenosniki IdeaPad S Series

Družba Lenovo, drugi največji proizvajalec računalnikov na svetu, je razširil družino prenosnikov IdeaPad z novimi modeli IdeaPad S300, S400 ter S405. Ti tanki, lahki in cenovno dostopni prenosniki ponujajo odlično razmerje med prenosljivostjo in zmogljivostmi. Namenjeni so uporabnikom, ki si želijo več zmogljivosti, kot jih ponujajo netbooki, dolgo trajanje baterije in ugodno ceno.
Lenovo z novimi tankimi, lahkimi in dostopnimi prenosniki IdeaPad S Series
Lenovo z novimi tankimi, lahkimi in dostopnimi prenosniki IdeaPad S Series

Poleg debeline vsega 21,9 mm in teže 1,8 kg se družina prenosnikov IdeaPad S Series ponaša z elegantno zunanjostjo, za katero skrbi lično obdelano kovinsko ohišje. Moči prenosnikom ne bo zmanjkalo, saj jih poganjajo zmogljivi procesorji – bodisi 3. generacija procesorje Intel® Core™ ali procesorji AMD A-Series. Prenosniki S Series združujejo udobje, preprostost uporabe in odzivnost ter v očeh uporabnikov predstavljajo dostopne računalnike, ki jih krasita kakovostna izdelava in dobre zmogljivosti.

“Kot proizvajalec, ki narekuje trende na področju računalništva, stremimo k vedno novim inovacijam in izdelkom, ki prinašajo pravo razmerje mobilnosti, zmogljivosti in cene. Uporabniki si ne želijo več zgolj izdelka, ki deluje, želijo si izdelka, ki bo izražal njihov slog in individualnost. Nova družina prenosnikov Lenovo IdeaPad S Series jim ponuja prav to, v kompaktnem in lahkem ohišju zapakirane zmogljivosti, ki jim bodo v pomoč pri prebijanju skozi izzive vsakdana. Novi prenosniki ponujajo zgledno produktivnost po dostopni ceni,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka IdeaPad v družbi Lenovo Bai Peng.

Zmogljivi in pametni
Prenosnika Lenovo IdeaPad S300 in S400 poganja 3. generacija procesorjev Intel Core™ i3 ali i5, medtem ko je model IdeaPad S405 opremljen s štirijedrnim procesorjem AMD A8 APU. Prenosniki imajo vgrajen disk do kapacitete 500 GB (do 1 TB v modelu S405), ki ponuja obilo prostora za hrambo glasbe, video posnetkov in dokumentov. V prenosnikih S400 in S405 je opcijsko na voljo tudi pogon SSD s kapaciteto 32 GB, ki še pohitri nalaganje sistema ter odzivnost aplikacij. Dodatno pa pametni sistemi upravljanja z energijo poskrbijo, da je čas med dvema polnjenjema baterije vse daljši – do 5 ur. Sodobna tehnologija tudi skrbi, da je baterija ves čas zaščitena pred prenapetostjo in ji z optimiziranim polnjenjem podaljšuje življenjsko dobo.

Vsi prenosniki S Series imajo nameščen operacijski sistem Windows 7 Home Professional in bodo upravičeni do nadgradnje na sistem Windows 8, ko bo ta na voljo. Temu sistemu je že prilagojena drsna ploščica, ki ponuja večprstni dotik in podpira različne geste. Upravljanje in delo z računalnikom pa še poenostavlja tipkovnica AccuType, ki premore zaobljene tipke, kar prispeva k bolj udobnemu in natančnemu tipkanju.

Uporabnike bo razveselila tudi vrsta uporabnih dodatkov, kot so Lenovo Quick Start, ki skrbi za takojšenj zagon računalnika, Lenovo OneKey™ Rescue System za hitro in varno obnovo podatkov ter drugi številni drugi varnostni mehanizmi.

Tanki in stilski večpredstavnostni pomočniki
Manj kot palec debeli prenosniki bodo na voljo v številnih barvnih kombinacijah, vključno z rdečo, sivo in rožnato. Opremljeni s 13,3- oziroma 14-palčnimi zasloni visoke ločljivosti ter zvočno rešitvijo Dolby® Advanced Audio™ v2 se prenosniki iz družine S Series odlično odrežejo tudi pri predvajanju večpredstavnih vsebin. Sliko in zvok pa lahko preko vmesnika HDMI pošiljajo tudi na sodobne digitalne televizorje.

Cene in dosegljivost
Prenosniki Lenovo IdeaPad S300, S400 in S405 bodo v Sloveniji naprodaj jeseni, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več