Računalništvo, telefonija
07.03.2014 15:45

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z »oskarjem« za industrijsko oblikovanje – nagrado iF Design Gold

Družba Lenovo je s strani organizacije International Forum (iF) prejela rekordnih osem nagrad za odličnost oblikovanja svojih izdelkov, vključno z zlatim priznanjem iF Gold Product Design Award za računalniški monitor ThinkVision LT2934z. Med nagrajenci so še Lenovo prenosnik ThinkPad X1 Carbon, tablici ThinkPad 8 in YOGA TABLET 8, računalnik vse-v-enem ThinkCentre E93z, pametni telefon K900 ter računalnik miza Horizon PC. Prvič v zgodovini je Lenovo prejel tudi nagrado za komunikacije Communication Design Award za svojo programsko opremo Aura, nameščeno na računalniku Horizon.
Lenovo z »oskarjem« za industrijsko oblikovanje – nagrado iF Design Gold
Lenovo z »oskarjem« za industrijsko oblikovanje – nagrado iF Design Gold

Podelitev nagrad iF poteka letos že 61-ič, strokovna žirija pa je za izjemnost preverila več kot 4600 izdelkov, najboljši med njimi so bili deležni t. i. »oblikovalskega oskarja« oziroma nagrade iF Design Gold Award. Strokovna žirija, sestavljena iz 49 članov, je za pionirske dosežke in inovacije na področju oblikovanja z zlatom nagradila računalniški monitor ThinkVision LT2934z in v razlagi zapisala, da pooseblja oblikovalski jezik družine Think in svojo individualnost še podkrepi z izjemno panoramsko podobo na delovni mizi.

29-palčni monitor (diagonala zaslona znaša 73 cm) ima vgrajeno matriko AH-IPS in sliko prikazuje v ločljivosti 2560 x 1080 pik. Panoramskim zaslon z razmerjem stranic 21 : 9 nudi kar tretjino več delovne površine kot monitorji z razmerjem stranic 16 : 9 in lahko pričara pravo kinotečno izkušnjo. Monitor, ki ima vgrajeno tudi spletno kamero polne visoke ločljivosti (Full HD), par naprednih mikrofonov ter odlične zvočnike, lahko po zaslugi tehnologije slike v sliki prikazuje dva vira slike hkrati, kar še oplemeniti delo ali zabavo.

“Dizajn postaja vse pomembnejši del sodobnih tehnoloških izdelkov, saj se pričakovanja uporabnikov glede naprav in tehnologije same spreminjajo. Naši oblikovalci želijo kar najbolj čustveno nagovoriti sodobne uporabnike in ne le IT-strokovnjake. Kakovost izdelave, zanesljivost delovanja in premišljen dizajn so sestavine vseh naših pametnih naprav, v Lenovu pa si bomo tudi v prihodnje prizadevali oblikovati izdelke, ki bodo naše vizionarstvo, prenesli do uporabnikov,” je povedal podpredsednik oddelkov Think Design in User Experience v Lenovu David Hill.

Lenovo ima oblikovalske centre na več lokacijah po svetu, za oblikovanje pa skrbi več kot 120 oblikovalcev. Ti se posvečajo tako naprednemu zunanjemu oblikovanju izdelkov kot tudi sami uporabniški izkušnji. Odlično delo oblikovalske ekipe potrjuje tudi več kot sto prejetih nagrad za inovativen dizajn.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več