Računalništvo, telefonija
08.09.2015 10:49

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z vrsto inovativnih in povezanih naprav navdušil obiskovalce sejma IFA

Na sejmu IFA v Berlinu je družba Lenovo predstavila vrsto inovativnih, pametnih in povezanih naprav. Skoraj 40 novosti je razdeljenih v različne kategorije naprav: pametne telefone, tablice, računalnike, prenosnike, nosljive naprave in druge rešitve, ki želijo kar najbolj ustrezati življenjskim slogom uporabnikov, ki so jim namenjene.
Lenovo PHAB Plus
Lenovo PHAB Plus

Družba Lenovo je inovativnost uvrstila v svojo strategijo, zato razvija naprave, ki so narejene po okusu in željah ciljnih potrošnikov. Razvijalce vodi želja po oblikovanju bogatih in personaliziranih uporabniških izkušenj, povezanih z naprednimi rešitvami in funkcijami. V sodobnem svetu je napredna povezljivost naprav nuja, prav tako dolga avtonomija delovanja na baterijo, saj oboje določa mobilnost v praksi. Cilj Lenova je tudi vedno preseči pričakovanja uporabnikov in izdelati naprave, ki navdušijo.

Nova ura Moto 360: več funkcij, boljša baterija

Nova pametna ura Moto 360 Collection nadaljuje vodilno vlogo podjetja Motorola v svetu nosljivih naprav in še viša letvico sodobnih umetnin na zapestjih uporabnikov. Nova različica pametne ure prinaša prenovljeno obliko ohišja, ki se še bolj prilega zapestju uporabnika. Na voljo bo več različic, med drugim ure, ki so jih posebej za okus žensk razvila druge ženske, medtem ko bo Moto 360 Sport namenjena navdušencem nad aktivnim življenjskim slogom. Ta različica bo opremljena tudi s sprejemnikom GPS, neverjetno natančnim merilcem srčnega utripa in zaslonom AnyLight Display, ki je odlično berljiv tudi v neposredni sončni svetlobi. Številnim novim funkcijam bo všeč tudi podaljšana avtonomija.

Nova kolekcija pametnih ur Moto 360 Collection prinaša skoraj 300 novih podob, ustvarjenih za boljše skladanje z življenjskim slogom posameznika. Večja je tudi izbira materialov, saj je pas ure lahko usnjen ali pa izdelan iz nerjavečega jekla, njegova zamenjava pa je še enostavnejša. Pametna ura, opremljena z operacijskim sistemom Android Wear, Moto 360 podpira povezave WiFi in stalno povezljivost. Moto Body, Motorolina aplikacija za spremljanje zdravja in aktivnosti, uporabnika spodbuja k bolj zdravemu življenjskemu slogu, številne druge aplikacije, prilagojene za Android Wear pa omogočajo odlično uporabniško izkušnjo na zapestju.

Pametni telefoni VIBE: extremna baterija, dve selfie kameri

Zmogljiv spremljevalec mobilnih uporabnikov VIBE P1 je pripravljen na zahtevno rabo. Opremljen je z impresivno baterijo kapacitete 5000 mAh. Ne le, da bo zlahka prestal celodnevno mučenje, telefon lahko polni tudi druge naprave, ki jim zmanjka električne energije. Fizični gumb varčevanja z energijo avtonomijo še podaljša, VIBE P1 pa izstopa tudi s svojim polnilnikom, ki poleg 24W moči omogoča izredno hitro polnjenje baterije telefona. VIBE P1 ima vgrajen 1,5 GHz 64-bitni osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 615, ki suvereno poganja več aplikacij hkrati, predvaja video posnetke itd. Telefon že podpira tehnologijo 5G WiFi, ki omogoča boljši sprejem in višje hitrosti brezžične povezave. Čip NFC telefonu omogoča, da se hitro in varno poveže s pametnimi napravami v neposredni bližini, medtem ko glavni menijski gumb deluje tudi kot bralnik prstnih odtisov, s čimer poskrbi, da so podatki uporabnika še varnejši. Lenovo VIBE S1 pa je prvi pametni telefon na svetu, ki premore kar dve sprednji kameri, s katerima omogoča še več kreativnosti pri zajemu selfijev. Kameri delujeta v tandemu in omogočata vrsto novih kreativnih zajemov posnetkov selfie. Po zajemu slike z obeh kamer lahko uporabnik z vgrajenimi orodji uporabi številne učinke urejanja fotografij. Telefon premore ukrivljen 5-palčni zaslon in modno podobo.

Računalniki in prenosniki za igre in resno delo

Lenovo je temeljito prenovil ponudbo namiznih in prenosnih računalnikov – od vstopnega do premijskega segmenta in ponudbe za poslovne uporabnike. Vsakdo bo našel pravšnji računalnik zase.

  • Tudi v poslu šteje prilagodljivost – ThinkPad Yoga 260 in 460 sta idealna partnerja modernih uporabnikov. Več uporabniških načinov in izdaten zasuk zaslona uporabnikom nudita svobodo pri delu, saj lahko izberejo za posamezno nalogo najprimernejši položaj. Nekateri modeli prinašajo edinstvene funkcije, kakršna je brezžična povezljivost LTE-A (do 3-krat hitrejša od omrežij LTE), opcijski bralnik prstnih odtisov ter bralnik pametnih kartic pa ponujata maksimalno zaščito podatkov. Novi ThinkPad YOGA 260 je z 1,36 kg tudi najlažji 12,5-palčni poslovni prenosnik na trgu.
  • Majhni namizni računalnik Tiny še boljši – ThinkCentre Tiny, ki je ustvaril kategorijo ultra majhnih namiznih računalnikov, ostaja prvak v kombinaciji majhnih mer, zmogljivosti, zanesljivosti delovanja ter dodatkov. Z novim dodatkom Lenovo Pro WiDi se zna brezžično povezati na televizorje in monitorje, ki podpirajo tehnologijo WiDi in tako odpravlja potrebo po kablu.
  • Družina Y za resno igranje iger – Namizna računalnika Lenovo IdeaCentre Y900 in Y700 ter prenosnik IdeaPad Y700 so oblikovani po okusu igričarjev, v zmogljive in stilske računalnike je vgrajena najnovejša strojna oprema, nameščen pa imajo operacijski sistem Windows 10. Opremljeni so z najnovejšimi procesorji Intel ali AMD, zmogljivimi grafičnimi karticami in odličnimi zvočniki ter nizkotoncem proizvajalca JBL. IdeaPad Y700 je lahko opremljen z zaslonom, občutljivim na večprstni dotik ter 3D-kamero Intel RealSense, ki naredita igričarsko izkušnjo še bolj pristno.
  • Windows 10, novi računalniki in tablice – Nove naprave iz družin IdeaCentre in IdeaPad prinašajo številne argumente, zakaj naj uporabniki nadgradijo svoje računalnike z novejšimi modeli. 2-v-1 računalnik IdeaPad MIIX 700, namizni računalnik IdeaCentre AIO 700 ter prenosniki IdeaPad 100S, 300 in 500. Vsi so že opremljeni z operacijskim sistemom Windows 10 in nudijo odlično uporabniško izkušnjo.

Vrhunske tablice in prvi tablifon

Tablice so postale najpogosteje uporabljana naprava za spremljanje digitalnih vsebin. Lenovo je družino večkrat nagrajenih tablic YOGA dopolnil z modeloma YOGA Tab 3 Pro in YOGA Tab 3. Gre za ultimativni video tablici, ki stavita na multimedijsko izkušnjo, hkrati pa ohranjata svojo že pregovorno večnamenskost. Premium tablica YOGA Tab 3 Pro se hvali z vgrajenim projektorjem, ki lahko projicira sliko diagonale do 70 palcev, optimizirana pa je za delovanje s storitvijo Netflix. Opremljena je s kar štirimi zvočniki proizvajalca JBL, ki zagotavljajo odličen zvok. Kot prva tablica ponuja tudi virtualizirano zvočno izkušnjo Dolby Atmos, ki poskrbi, da uporabnik ustvarjen zvok dojema, kot da se ta giblje okoli njega. Tablica ima že prednaloženo aplikacijo Netflix za predvajanje video vsebin visoke ločljivosti. Tablica YOGA Tab 3 je na voljo v 8- in 10-palčni različici in prav tako obvlada digitalno zabavo. Opremljena je z obrnljivo kamero (do 180 stopinj), ki prepozna tudi geste uporabnika, zato ta lahko sproži fotografiranje ali snemanje skorajda iz vseh zornih kotov. Tablica ima vgrajeno tudi eno najzmogljivejših baterij, zato zagotavlja dolgotrajno uživanje v filmih ali igrah.

Tablifon Lenovo PHAB Plus pa cilja na milenijce in razrešuje dilemo pri izbiri dragih pametnih telefonov z velikimi zasloni ali manj zmogljivih tablic z najmanjšimi zasloni. Zaslon te naprave v diagonalo meri 6,8 palca, ne manjkajo niti hiter internet, celodnevna avtonomija in digitalna zabava. PHAB Plus je Lenovov odgovor v kategoriji t. i. tablifonov – v eni »kul« napravi združuje najboljše iz sveta pametnih telefonov in tablic. Tako kot pametni telefoni je tablifon zasnovan za stalno mobilno povezljivost, premore kar dve reži za kartice SIM in podpira hitra mobilna omrežja 4G LTE. Z aplikacijami in vsebinami upravlja operacijski sistem Android 5.0.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več