Računalništvo, telefonija
06.01.2015 10:43

Deli z drugimi:

Share

Lenovo zaključil z integracijo IBMovega strežniškega oddelka

Družba Lenovo je s prvim januarjem zaključil nakup IBMovega oddelka strežnikov x86 po svetu in v Sloveniji. Nakup je bil na globalni ravni opravljen 1. oktobra 2014, integracija novega oddelka v poslovanje družbe Lenovo pa je v regiji EMEA potekala več mesecev, saj želi Lenovo strankam zagotoviti brezhiben in neopazen prehod – tako z vidika ponudbe strojne in programske opreme kot storitev.
Lenovo zaključil z integracijo IBMovega strežniškega oddelka
Lenovo zaključil z integracijo IBMovega strežniškega oddelka

Z integracijo oddelka strežnikov x86 Lenovo svojemu poslovanju dodaja nove dimenzije poslovnih rešitev, tako strojne opreme kot storitev, saj je sedaj v samem vrhu proizvajalcev strežnikov. S kombiniranjem globalnega dosega družbe, izjemno operativno učinkovitostjo ter legendarno IBMovo kakovostjo, inovacijami ter storitvami bo Lenovo ustvari vrsto konkurenčnih prednosti in zagotovil nadaljnjo rast področja strežniških rešitev.

“Veseli smo, da lahko v svoji sredini pozdravimo IBMovo ekipo, ki skrbi za strežnike. Naše prioritete so povezane z zagotavljanjem kar najbolj tekočega prehoda za stranke in partnerje. Na trgu strežnikov imamo smele načrte, saj želimo ponoviti uspehe s področja osebnih računalnikov,” je povedal direktor Lenovo Adriatics Jovan Glamočanin.

Lenovo je ob nakupu IBMovega oddelka strežnikov x86 sklenil obdržati načrte izdaje novih strežnikov iz družin Flex ter PureFlex, dodal pa jim bo vrsto lastnih inovacij. Po prevzemu bo družba Lenovo skrbela za vzdrževanje strežnikov x86 in podporo strankam, pri čemer ji bo nekaj časa pomagal tudi IBM, zato se za poslovne stranke področje podpore in pomoči ne bo bistveno spremenilo.

Lenovo in IBM sta vzpostavila tudi strateško sodelovanje, v katerem bo Lenovo deloval kot OEM-izdelovalec za IBM, hkrati pa bo tudi prodajal IBMove vodilne rešitve s področja hrambe podatkov in programske opreme. Lenovo bo tako svojim strankam kot del celovitih IT-rešitev (npr. podatkovnih centrov) nudil tudi izdelke, ki so sicer del IBMovega prodajnega programa.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več