Računalništvo, telefonija
04.02.2015 12:43

Deli z drugimi:

Share

Lenovu se nove naložbe že obrestujejo

Družba Lenovo nadaljuje odlično poslovanje. V tretjem poslovnem četrtletju 2014/2015, ki se je za podjetje končalo konec decembra, je družba ustvarila za 14,1 milijarde ameriških dolarjev prihodkov oziroma 31 odstotkov več kot v enakem obdobju leto pred tem. Lenovo je ob tem ustvaril za 348 milijonov ameriških dolarjev dobička (pred obdavčitvijo), k dobri prodaji pa so največ prispevali krepitev prodaje računalnikov ter hitra integracija IBMovega strežniškega oddelka System x ter družbe Motorola Mobility.
Lenovu se nove naložbe že obrestujejo
Lenovu se nove naložbe že obrestujejo

Področje računalništva, ki ustvari 65 odstotkov prihodkov družbe Lenovo, ostaja ena ključnih kategorij poslovanja, po zaslugi temeljite preobrazbe in diverzifikacije pa je doživelo novo rast. K tema sta znatno prispevala uspešna integracija IBM-ovega strežniškega oddelka x86 ter podjetja Motorola Mobility. Mobilni izdelki in rešitve namreč ustvarijo 24 odstotkov prihodkov družbe, rešitve za največja poslovna okolja pa 9 odstotkov. Še leto nazaj je področje računalništva ustvarilo 81 odstotkov vseh prihodkov podjetja Lenovo.

“V tem četrtletju smo se postavili na štart nove dirke. Rezultati kažejo, da je naša strategija pravilna, opravili smo prave nakupe in jih vpeljali v globalno poslovanje. Pripravljeni smo na nove zmage,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing in dodal: “Smo vodilni proizvajalec računalnikov na svetu in še izboljšujemo svojo dobičkonosnost. Motorola je pod našim okriljem prvič v svoji zgodovini prodala več kot 10 milijonov izdelkov v enem četrtletju, letos pa vstopa tudi na kitajski trg. Tudi področje strežnikov bo na račun naše izjemne operativne učinkovitosti izjemno konkurenčno, verjamemo v nove dolgoročne uspehe.”

Bruto dobiček družbe se je v tretjem fiskalnem četrtletju povečal za 54 odstotkov glede na lansko obdobje in je znašal 2,1 milijardi USD, bruto marža pa je znašala 14,9 odstotka. Poslovni izid iz poslovanja se je v obravnavanem četrtletju zmanjšal za 3 odstotke glede na lansko leto, podjetje pa je ob tem doseglo dobiček na delnico v višini 2,32 centa USD. Neto denarne rezerve družbe so na dan 31. december 2014 znašale 1,3 milijarde USD.

V regiji EMEA je prodaja izdelkov Lenovo v tretjem poslovnem četrtletju 2014/2015 zabeležila 40-odstotno rast ob štirih milijardah ameriških dolarjev prihodkov, družba pa je v regiji dosegla rekordni 19,6-odstotni tržni delež. Regija EMEA tako predstavlja kar 29 odstotkov vseh prihodkov družbe.

Lenovo je vodilni proizvajalec računalnikov v 13-ih državah regije EMEA in se je še bolj utrdil na drugem mestu v regiji.

V omenjenem četrtletju so Lenovu največ prihodkov ustvarili računalniki, saj jih je trgovcem poslalo kar 16 milijonov. Ob prodaji računalnikov vredni 9,2 milijarde dolarjev, je podjetje doseglo 20-odstotni globalni delež v svetu prenosnikov. Oddelek mobilnih naprav, okrepljen z izdelki Motorola, je v primerjavi z lanskim izjemnim četrtletjem sicer malce nazadoval, a v Lenovu načrtujejo, da bo novi oddelek samostojno dobičkonosen že v naslednjih štirih do šestih četrtletjih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več