Računalništvo, telefonija
15.07.2020 09:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lepo igroleto doslej, še lepše naprej!

.. No, to pa je bila prav solidna prva polovica videoigralskega leta! V prvih šestih mesecih 2020 se je nabralo vsaj toliko veličastnih naslovov, izmed katerih so nekateri premaknili meje naše industrije ..
Lepo igroleto doslej, še lepše naprej!
Lepo igroleto doslej, še lepše naprej!

Najbolj je meje seveda premikala znamenita PlayStationova ekskluziva The Last of Us Part II, ki je s krvoločno, istospolno usmerjeno junakinjo in nepopustljivo brutalnostjo razbila številne tabuje in vznejevoljila tiste, ki so pričakovali klasično nadaljevanje. Igra je odlična tudi brez zgodbe, ampak tovrstno burkanje gladine jo je še bolj uveljavilo in jo spremenilo v najbolje prodajano ekskluzivo za PS4 doslej.

Prav tako je za PS4, ki proti koncu življenjske dobe doživlja pravi razcvet, izšla izdatna predelava kultnega japonskega erpegeja izpred triindvajsetih let, Final Fantasy VII Remake. Izvedba je neprekosljiva, realnočasovno-ustavljalni borilni sistem globok, zgodba solidna, spektakel pa vse bolj nepopisen, kolikor se bližamo koncu. Na rompompom sta stavili tudi prvoosebna klavnica demonov Doom Eternal in tretjeosebna klavnica zombijev Resident Evil 3 (obe za PS4, XBO in PC). V slednji smo mi bežali pred velikim sovražnikom, v prvem pa veliki sovražnik pred nami, Doom Slayerjem, ki je ob težkometalnem nažiganju nasladno obračunal s pravimi hordami zlodejev. Bistveno bolj miroljubna pa je bila “simulacija druženja” Animal Crossing: New Horizons za Nintendov Switch, kjer smo na rajskem otoku v objemu nepopisno luštkane in pisane grafike nabirali robo, krasili kolibo ter vabili ljudi v goste. Milijoni prodanih izvodov pričajo o tem, da ljudje potrebujejo tovrstno pozabo.

Tudi druga polovica leta veliko obeta

Toda 2020 se, uboge denarnice!, še niti približno ni izteklo. Že sredi junija pride naslednja pričakovana PS4-ekskluziva, Ghost of Tsushima, ki Assassin’s Creedom podobno raziskovanje in bojevanje postavi na Japonsko leta 1274, nam pripiše vlogo enega zadnjih samurajev. Naslednji veleizid je 4. septembra, ko na PC, PS4 in XBO prispe uradna maščevalska igra Marvel’s Avengers. V njej bomo s posadko superjunakov, od Thora in Iron Mana do Hulka in Black Widow, preprečevali zlobnežem nakane širom sveta. Poleg tega poudarek ne bo le na samotarski zgodbi, marveč tudi na spletnem večigralstvu.

2. oktober je nato dan za Star Wars: Squadrons, vesoljsko arkadno simulacijo, kjer bomo sedli v kabine plovil iz univerzuma Vojne zvezd in se udeležili eno in večigralskih vesoljskih bitk, kakršnih niso pričarali niti filmi. Prav tedaj se bodo mlajši razveselili Crasha Bandicoota 4, ki jih bo v poskakovalno akcijo uvedel prek novega grafičnega sloga in svežih igralnih prijemov, ljubitelji dirkalnih iger pa Dirta 5, ki bo poudaril vožnjo čez drn in strn. Teden kasneje, 9. oktobra, pa je že na vrsti FIFA 21, najnovejša izdaja najbolj priljubljene nogometne igre. Za letošnje leto je napovedana tudi krvosesna erpegejka Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2, kjer bomo v Seattlu svojemu vampirju sami določili način udejstvovanja in frakcije, s katerimi si bomo na ti. Devetnajstega novembra pa uleti Cyberpunk 2077, igra avtorjev Witcherja 3, ki bi kaj lahko obveljala za največji naslov letošnjega leta. Šlo bo za tretje in prvoosebno akcijado v povsem odprtem futurističnem mestu, kjer ne bo mogoče zaupati nikomur in bomo v slogu Grand Theft Autov gospodarji lastne usode. Lik bomo lahko razvili po mili volji, izbrali orožarske ali hekerske spretnosti, se pridružili tej ali oni frakciji, vse to v objemu fantastične grafike in vzdušja.

In seveda ne pozabimo na zimski prihod Xbox One Series X ter Playstationa 5, o katerih bo več konkretnega znano v prihodnjih tednih in mesecih!

Več na www.colby.si/sl/


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več