Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

16.05.2019      9:30
Lexmark

Lexmark z oblačno tiskalniško infrastrukturo kot storitev

Lexmark, vodilni globalni ponudnik rešitev za tiskanje, je danes objavil razpoložljivost Lexmarkove infrastrukture za tiskanje v oblaku (CPI) v obliki storitve. Celovita rešitev uporablja tehnologije interneta stvari in računalniškega oblaka, s katerimi zagotavlja vodilne storitve upravljanja tiskanja (MPS) v industriji in jih dviga na novo raven. Z Lexmark CPI kupci dostopajo do sodobnega, varnega tiskalniškega okolja prek naročniške storitve, v kateri plačujejo le tiskalniške zmogljivosti, kar je bistveno ugodneje od lastništva in upravljanja tiskalniške infrastrukture.

Ta popolnoma nov pristop k tiskanju IT-oddelkom v podjetjih omogoča, da zmanjšajo stroške, saj tako odstranijo breme tiskalniške infrastrukture in njenega upravljanja, hkrati pa zagotovijo višjo raven uporabniške izkušnje. Oddelek nabave pa prihrani dragocen čas, ki ga je prej porabil za naročanje različnega potrošnega materiala in zapleteno zaračunavanje porabe po stroškovnih mestih, to je sedaj vključeno med možnosti, ki jih nudi mesečna naročnina na storitve tiskanja.

"V času, ko si organizacije prizadevajo za zmanjšanje kompleksnosti informacijske tehnologije, Lexmarkova infrastruktura za tiskanje v oblaku kot storitev, ki temelji na vodilnih Lexmarkovih storitvah upravljanja tiskanja, še poenostavi dostop strank do tiskanja. Zdaj lahko prevzamemo celoten spekter tiskalniških izzivov podjetij, stranke pa le povedo, koliko in kakšno tiskanje potrebujejo, mi pa poskrbimo za vse ostalo," je povedal podpredsednik in tehnični direktor družbe Lexmark Allen Waugerman.

Lexmarkova ponudba CPI poenostavlja tiskanje, in sicer od nakupa, prek upravljanja do podpore uporabnikom:

Tiskalniška okolja, zasnovana na podlagi podatkov o uporabi, strankam omogočajo bolj standardizirano in povezano floto tiskalniških naprav. Z uporabo najboljših praks Lexmark obravnava trenutne vzorce uporabe, varnostno zaščito ter potrebe tiskanja in skeniranja v prihodnosti, zaradi česar je načrtovanje flote po meri prilagojeno spreminjajočim se potrebam podjetij. Vse tiskalniške naprave so v lasti in upravljanju družbe Lexmark, kar podjetjem zagotavlja popolno fleksibilnost pri obračunavanju stroškov poslovanja.

Upravljanje tiskanja v oblaku strankam omogoča, da odpravijo fizično infrastrukturo, ki je potrebna za podporo tiskalniškemu okolju, vključno z lokalnimi tiskalniškimi strežniki, upravljanjem tiskalniškega strežnika, namestitvijo gonilnikov in upravljanjem uporabnikov. Namesto pošiljanja dokumentov prek tiskalniškega strežnika določeni tiskalniški napravi se dokumenti pošljejo v Lexmarkov oblak, kjer se hranijo, dokler se uporabnik ne prijavi na tiskalniku, kjer jih natisne. Funkcije, ki so na voljo v tem poslovnem modelu, vključujejo Secure Print Release, Mobile Print in Hybrid Option.

• Pametne naprave in storitve so zasnovane tako, da v tiskarniškem okolju zagotavljajo:
    Proaktivno upravljanje potrošnega materiala uporablja umetno inteligenco za zagotavljanje avtomatizirane, natančne in pravočasne izpolnitve dobave.
  • Prediktivne storitve ocenjujejo zdravje naprave s pomočjo algoritmov, ki temeljijo na opozorilih, odčitkih senzorjev in drugih podatkih, s katerimi predvidijo potrebne intervencije in maksimirajo razpoložljivost naprav.
  • Proaktivna obvestila o napravah uporabnike obveščajo o ukrepih, ki so bili sprejeti v ozadju, kot so pošiljke tonerjev in časovni razporedi vzdrževalnih storitev.
  • Live Data Analytics nudi podatke o učinkovitosti naprave v realnem času.

"Lexmarkove večfunkcijske naprave so pametne naprave interneta stvari," je še povedal Waugerman in dodal: "Analitiko masovnih podatkov uporabljamo za pametne storitve, kar nam omogoča, da dejansko napovedujemo potrebe naprav in izvajamo preventivne ukrepe za povečanje njihovega neprekinjenega delovanja, vključno s samodejno dobavo potrošnega materiala in predikativnim vzdrževanjem."

Lexmarkova infrastruktura za tiskanje iz oblaka kot storitev (ang. Cloud Print Infrastructure as a Service) je že na voljo strankam v ZDA.

Sponzorirano

Si ljubitelj Facebooka ali pač ne?

Huawei sprožil pravne postopke zoper prepoved... 3
Vidimkomentiram  |  If you can't beat them ban them. Pomeni ...
Ali veste, katera država ima največje število... 1
slo81a  |  še sreča da slovenija nima zato denarja,...