Računalništvo, telefonija
19.05.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova večopravilna naprava brez težav natisnila milijon strani

Lexmark s tremi nagradami za proizvodno odličnost
Lexmark s tremi nagradami za proizvodno odličnost

Organizacija Buyers Laboratory (BLI) je zanesljivost večnamenskih naprav Lexmark dokazala z zahtevnim preizkusom – ta je obsegal tiskanje milijona izpisov. Naprava Lexmark CX860dte ga je prestala z odliko.

Nič ne more bolje oceniti kakovosti in zanesljivosti izdelka kot simulacija ekstremne uporabe v nadzorovanem okolju. Ta lahko med drugim pokaže tudi, kako uspešno naprava, obremenjena do skrajnosti (in še dlje), izpolnjuje obljube in tehnične specifikacije proizvajalca. V primeru Lexmarkove večopravilne naprave CX860dte je bila deklarirana učinkovitost delovanja pošteno presežena.

Lexmark je organizaciji Buyers Laboratory (BLI) v preizkus odstopil izdelke iz družine večfunkcijskih naprav CX860 Series, ki so namenjeni večjim delovnim skupinam v podjetjih, kjer kot oddelčni tiskalniki izpisujejo velike količine dokumentov. Preizkuševalci organizacije BLI so se odločili za ekstremni preizkus v obliki zgoščenega tiskanja milijona strani, ki v svetu tiskalnikov velja za ustreznico naporne vzdržljivostne avtomobilske dirke.

Preizkus podaljšane zanesljivosti delovanja predstavlja približno dve leti resnične uporabe (na podlagi priporočene količine tiskanja, ki znaša 50.000 strani na mesec), opravljen pa je bil v 46 dneh. V praksi tak preizkus simulira nekajletno količino izpisov, saj številna okolja tiskalniških naprav ne izkoriščajo na zgornji (deklarirani) meji zmogljivosti.

Rezultati preizkusa dokazujejo izjemno zanesljivost serije Lexmarkovih poslovnih tiskalnikov in večopravilnih naprav. BLI je naprave pohvalil z besedami »praktično brezhibna učinkovitost delovanja med celotnim preizkusom« in »izjemna zanesljivost delovanja v pisarniških okoljih z velikimi količinami tiskanja«. Tehniki podjetja BLI so ugotovili tudi, da je kakovost tiskanja in kopiranja z izdelki iz serije CX860 Series nad povprečjem tiskalniške kategorije, ter potrdili, da sta bili »kakovost tiskanja in natančnost izpisa barv ustrezni med celotnim ekstremnim preizkusom«.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več