Računalništvo, telefonija
23.01.2013 21:14

Deli z drugimi:

Share

Majhna podjetja na poti v oblak

2013: Majhna podjetja nimajo druge IT alternative, kot da gredo v oblak
Računalništvo v oblaku je prihodnost za mala podjetja - Flip IT
Računalništvo v oblaku je prihodnost za mala podjetja - Flip IT

Koncept računalništva v oblaku je relativno nov, zaradi česar seveda ni brez pomanjkljivost in dilem. Vendar so te dileme in bazična vprašanja za vsa podjetja podobna. Dejstvo je, da so prednosti, ki jih prinaša računalništvo v oblaku za podjetja takšne, da jih je nemogoče spregledali.

Wall Street Journal ugotavlja: “Izkušnja majhnih podjetij, ki uporabljajo računalništvo v oblaku zadnjih nekaj let, je v večini primerov izjemno pozitivna. Enostavnost in zanesljivost, cenovna privlačnost ter nizki vstopni stroški so preveč vabljivi, da bi jih podjetja spregledala”.

Osnovni pomisleki se nanašajo predvsem na vprašanja varnosti in kontrole nad podatki. Vendar je vprašanje varnosti vedno izpostavljeno, vprašanje kontrole nad podatki pa ponudnik in naročnik uskladita vnaprej.

Računalništvo v oblaku prinaša podjetju vrsto prednosti, ki jih v konkurenčnem boju ne more zanemariti. Že stroškovna komponenta je preveč vabljiva in v večini primeru odtehta morebitne pomisleke.

Računalništvo v oblaku seveda še ni popolno, vendar se razvija s svetlobno hitrostjo, tako na nivoju tehničnih kot poslovnih rešitev. Primerna je tako za majhna podjetja, kot tudi za velika, v katerega se lahko majhno podjetje čez noč razvije.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več