Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

05.02.2021      19:00
AQARA smart-home

Malo drugačni smart-home izdelki

Smart-home izdelki po izredno ugodnih cenah.

Za vse, ki še niste slišali za AQARA zbirko pametnih senzorjev in stikal za vaš dom, verjetno pa poznate Xiaomi (fantastični robotski sesalniki Roborock npr.), vam bomo skušali na enostaven način predstaviti za kaj se gre.

Torej, kitajski proizvajalec elektronike, znan po dobrih cenah a hkrati tudi dobri strojni opremi, Xiaomi, izdeluje veliko stvari, vključno s pametnimi telefoni in drugimi pametnimi nosljivimi napravami, ki jih na Kitajskem in drugod prodajajo pod blagovno znamko Mi. AQARA je odcep blagovne znamke Mi, prvotno namenjena za ameriški trg a kasneje na voljo tudi drugod po svetu. Aqara je v lasti podjetja Xiaomi Lumi Technology, ki je pred kratkim začela prodajati svojo odlično zbirko senzorjev in pripomočkov za pametni dom prek Amazona. Briljantne novice za tiste, ki iščemo poceni in zanesljive načine za razširitev pametnega-doma, ki ga poganjajo Apple HomeKit, Amazon Alexa in Google.

Sistem Aqara, ki temelji na Zigbeeju, se opira na osrednji hub, ki deluje z Alexa, HomeKit in Google Assistant, in lahko izpostavi ter poveže vse Aqarine baterijske senzorje in pametne pripomočke (do 32 na hub) v vašemu pametnemu domu ter vam omogoči glasovi nadzor.

Strojna oprema je vrhunska in sledi Xiaomijevi etiki prodaje naprav z vrhunskimi specifikacijami in strojno opremo po dosegljivi ceni. Izdelki so preprosti in trpežni, vsi beli in lepo izdelani, senzorji in stikala Aqara niso bleščeče naprave, zasnovani so tako, da se med seboj lahko še kombinirajo, hkrati pa so še vedno enostavni za namestitev uporabo. Najpomembneje pa je, da so resnično ugodni.

Navajamo preprost praktičen primer, kako bi lahko konfigurirali naš pametni dom z izdelki Aqara:

1) Hub: V hubu je vgrajena LED-lučka, ki spreminja barvo, in zvočnik, ki lahko odda glasno sireno. Priključimo ga npr. v vtičnico na zgornjem hodniku v hiši, da deluje kot nočna luč.

2) Pametna vtičnica: pametno vtičnico s stikalom lahko namestimo npr. v kuhinjo in nanj priključimo grelnik vode.

3) Pametno stikalo / gumb: je lahko postavljen ob nočni omarici - ta majhen pametni gumb je lahko nastavljen tako, da en pritisk vklopi prej omenjeni grelnik vode, preden vstanemo iz postelje. Lahko ga pritrdite tudi na steno in uporabite kot stikalo za upravljanje povezanih pametnih luči.

4) Senzor gibanja: Majhen in s priročnim nastavljivim nosilcem lahko senzor namestimo na dno glavnega stopnišča, tako da ko zazna gibanje, sproži luč na Hub-u. Lahko pa tudi sproži alarm, v kolikor ste predhodno nastavili takšen način delovanja (Away from home).

5) Kontaktni senzor za okna in vrata: Še en majhen sestavni del, ta dvodelni senzor za vrata / okna pritrdimo na notranja vrata spalnice, nastavimo ga tako, da ob odprtju pošlje opozorilo in sproži sireno na hubu, ko je sistem v načinu alarma.

6) Senzor vibracij: Na notranji strani vhodnih vrat lahko npr. nastavimo tako, da dobimo opozorilo, ko nekdo potrka na vrata ali se vrata odprejo. Ko pa je sistem v načinu opozorila, bo sprožil sireno. To je tudi senzor nagiba, ki lahko deluje kot senzor garažnih vrat.

7) Senzor za vodo: Nameščen je lahko pod pomivalnim strojem ali pod koritom v kuhinji. Ob zaznavi vode bo sprožil alarm in poslal sporočilo.

8) Senzor za temperaturo / vlažnost: To lahko namestimo v spalnico za spremljanje ravni udobja.

Aqara ima spodoben in rastoč ekosistem izdelkov - in čeprav je tukaj naštetih le osem naprav, je na voljo še pametna žarnica, krmilnik za zavese, brezžično stikalo za vklop, AC regulator in notranja kamera.

Izdelke AQARA lahko že dobite pri vseh večjih slovenskih spletnih trgovcih kot tudi pri dobavitelju direktno – Elkotex d.o.o., Magistrova 1, 1000 Ljubljana – b2b.elkotex.si

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?