Računalništvo, telefonija
15.08.2015 08:46

Deli z drugimi:

Share

Marketing automation – marketinško orodje za višjo prodajo

Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo
Marketing automation - marketinško orodje za višjo prodajo

Danes nakupujemo online.

Časa nimamo na pretek in splet je izjemno priročen pri doseganju vseh vrst informacij – kje dobiti najboljše gume, katera jezikovna šola ima tečaj nizozemščine ravno v četrtek, ko imate čas, kateri službeni računalnik kupiti … vse te odgovore iščemo na spletu in se temeljito pozanimamo, preden dvignemo telefon ali stopimo v prodajalno.

Takrat smo pravzaprav že zelo blizu končne odločitve. V povprečju smo že opravili 70% nakupne poti. Skoraj tri četrtine raziskovanja, preverjanja in odločanja je že za nami.

Marketing automation omogoča dialog na spletu

Ponudnik računalnikov iz prvega odstavka si želi s kupcem pričeti pogovor čisto na začetku njegovega odločanja. Takrat, ko morda še sploh ne ve, ali bi kupil prenosnik ali tablico. Uporaba marketing automation sistema mu to omogoči.

S pomočjo podeljenega piškotka marketing automation spremlja obnašanje obiskovalca spletne strani ter vsakemu posamezniku zagotavlja vsebine in odgovore, ki jih potrebuje za nakup. Ponudnik računalnikov lahko na ta način vpliva že na zgodnje odločitve, ko pa kupec stopi v njegovo trgovino, je opremljen z vsemi podatki, da zaključi posel.

Spletni dialog se izkaže za profitabilnega tudi v B2B svetu poslovnih rešitev, kjer so cene višje in nakupne poti še daljše. Digitalna marketinška orodja z avtomatizacijo na čelu še nikoli niso bila tako uspešna.

Več o marketing automation rešitvi si lahko preberete tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MADWISE
Za več informacij so vam na voljo pri MADWISE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MADWISE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več