Računalništvo, telefonija
14.12.2016 08:07
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Huawei v skupnem boju z administracijo

Microsoft in Huawei v skupnem boju z administracijo
Microsoft in Huawei v skupnem boju z administracijo

Kitajski državni protimonopolni organ preiskuje Microsoft, Huaweiju pa je bil v Združenih državah Amerike onemogočen dostop na trg telekomunikacijske opreme, ker bi lahko predstavljal grožnjo za kibernetsko vohunjenje.

Kljub temu, da gre le za administrativne ovire, to ni dobro za posel. Huawei in Microsoft sta zato združila moči v želji, da razjasnita težave, ki jih predstavlja kibernetski kriminal. Namesto ocen in merjenj sta se usmerila v diskusijo o varnostnih tveganjih v razvoju, proizvodnji, distribuciji in vodenju distribucijske verige. Vse to pa je del širše iniciative, da se fokus premakne na debato o globalni kibernetski varnosti.

Kljub temu, da želita družbi ločiti kibernetsko varnost od nacionalnosti, tako ZDA kot Kitajska izpostavljata, da je kibernetsko vohunjenje resna grožnja. Odkar je Edward Snowden leta 2013 razkril, da Washington uporablja ameriško tehnološko opremo za vohunjenje, Kitajska pospešeno zmanjšuje odvisnost od njihove tehnologije. Ameriška trgovinska združenja trdijo, da Peking kibernetsko varnost uporablja kot izgovor za favoriziranje domačih podjetij.

Tudi ameriška oblast je igrala na karto kibernetske varnosti. Leta 2012 je bilo v kongresnem poročilu zapisano, da se Huaweijeva tehnologija lahko uporablja s strani Kitajske za vohunjenje nad Američani. Huawei je obtožbe takoj zanikal.

Huawei si kot eden največjih proizvajalcev telekomunikacijske opreme in pametnih telefonov že nekaj let prizadeva izpostaviti njegovo vlogo v tehnološki industriji na področju izboljšav varnosti brezžičnih omrežij in drugih produktov.

Spremembe so na vidiku, saj je v začetku tega leta kitajski državni komite Microsoftu, Intelu, Ciscotu in IBM-u omogočil, da so del kreiranja kibernetskih standardov in ne zgolj daljni opazovalci.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več