Računalništvo, telefonija
01.06.2016 19:32

Deli z drugimi:

Share

mini PC ZOTAC ZBOX je z novo “PC-palčko” še manjši

Družba ZOTAC International, inovator svetovnega merila, s ponosom predstavlja mini PC v "dongle" izvedbi. PC-palčko, ki se pridružuje obstoječi ponudbi rešitev žepnega formata PICO, je mogoče dobiti v dveh izvedbah: ZBOX PI220 in nagrajeni ZBOX PI221.
Mini PC Zotac Zbox je z novo "PC-PALČKO" še manjši!
Mini PC Zotac Zbox je z novo "PC-PALČKO" še manjši!

Prostor je vse bolj dragocen, zato je pri izbiri rešitev velikost kritični faktor. To pogosto pomeni kompromis med velikostjo in uporabnostjo. PI220 in PI221 pa uspeta v ohišje v obliki palčke stlačiti funkcionalnost, ki se lahko primerja z računalnikom polne velikosti. Napravi sta opremljeni z Intelovim štirijedrnim 14-nanometrskim procesorjem Cherry Trail, ki v primerjavi s procesorji prejšnje generacije poskrbi za izboljšano zmogljivost in energijsko učinkovitost.

PI220 in PI221 zagotavljata enako omrežno zmogljivost, kot bi jo uporabniki lahko pričakovali od računalnika polne velikosti. Oba modela sta opremljena tako z WiFi-tehnologijo 802.11ac z zunanjo anteno kot tudi s priključkom Ethernet polne velikosti za neprekinjeno povezavo. Del standardne opreme je tudi Bluetooth 4.0.


ZOTAC-u je v svojo najmanjšo računalniško rešitev uspelo uvesti hitro povezljivost prek USB 3.0. Tako PI220 kot PI221 sta opremljena z vrati USB 3.0; tako lahko uporabniki razširijo prostor za shranjevanje ali pa na računalnik kadarkoli priključijo dodatno opremo in s tem razširijo njegovo funkcionalnost. Reža za spominsko kartico SD/SDHC/SDC je ravno tako del standardne opreme, kar omogoča hitro prenašanje podatkov ali pa enostavno razširitev shranjevalne zmogljivosti.


Pri PI220 in PI221 gre za celovita sistema, ki sta s predhodno vgrajenim pomnilnikom, prostorom za shranjevanje podatkov in operacijskim sistemom takoj pripravljena za uporabo. PI220 porablja le neznatno količino energije in je komaj slišen, saj je opremljen z aktivnim mikroventilatorjem s pametnim krmiljenjem, PI221 pa je pasivno hlajen in nima nobenih premičnih delov, kar omogoča popolnoma neslišno delovanje. Oba modela ponujata zmogljivost na ravni namiznega računalnika v ohišju, ki ga lahko spravite v žep; priložen je podaljševalni HDMI-kabel za fleksibilne povezave.


Model PI221 je prejel nagrade d&i 2016 (“Best in Computers and Systems”), ki jih podeljuje iF World Design Guide. ZBOX PI220 ter nagrajeni PI221 bosta razstavljena na prihajajočem tajvanskem sejmu Computex 2016.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več