Računalništvo, telefonija
14.12.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

Mobilno omrežje za v žep

Tarifa HoT GIGA vključuje 200 GB prenosa podatkov za 14,99 evrov za 30 dni. V paketu WiFi2Go, ki za 29,99 evra vključuje modem, SIM-kartico in HoT GIGA za 30 dni, lahko uporabnik takoj vzpostavi omrežje in ga deli tudi s prijatelji.
Mobilno omrežje za v žep
Mobilno omrežje za v žep

HoT, HOFER TELEKOM, je z novim paketom WiFi2Go in tarifo HoT GIGA vstopil še med ponudnike mobilnega brezžičnega omrežja. Že tarifa HoT EXTRA vključuje za 14,99 evra za 30 dni poleg klicev in sporočil ogromnih 50 GB prenosa podatkov v LTE omrežju s hitrostjo prenosa do 20/5 Mbit/s. Z novo tarifo GIGA pa HoT cilja tako na tiste bolj napredne uporabnike, ki so ves čas aktivni na spletu in prenašajo večje datoteke, kamor se uvrščajo video in avdio vsebine. V mislih so imeli tudi tiste manj zahtevne uporabnike, ki bi lahko domače fiksne priključke zamenjali z mobilnim omrežjem. To je še posebej privlačno za tiste uporabnike, ki so veliko na poti, ali pa je njihovo življenje razpeto med več različnih lokacij – na primer na en dom med tednom in drug dom ob koncih tedna.

»Ob vstopu na trg smo si zadali, da s HoT ponudbo čim bolje odgovarjamo na navade uporabnikov, ki se kažejo pri uporabi mobilnih komunikacij,« pojasnjuje direktorica HoT mobila Eva Aljančič. »Na prvem mestu je gotovo trend po vse večjem mobilnem prenosu podatkov, ki ga narekujeta razvoj tehnologije in novih storitev. In to smo imeli v mislih tudi pri oblikovanju naše nove storitve WiFi2Go, ki omogoča vzpostavitev mobilnega omrežja za v žep. Namesto, da naš pametni telefon vsakokrat spreminjamo v modem, kadar želimo s spletom povezati še kakšno drugo od naših mobilnih naprav, to vlogo opravi posebna priročna naprava. Naš osebni pametni telefon pa med tem lahko prosto uporabljamo za opravljanje pogovorov, pisanje sporočil, ali pa uporabljamo mobilne aplikacije.«

WiFi2Go za sočasno uporabo več naprav

Paket WiFi2Go vključuje modem, na katerega se hkrati lahko poveže do 15 naprav, ki podpirajo brezžično delovanje. Tako lahko mobilno omrežje hkrati koristi več družinskih članov ali prijateljev. Paket že vključuje SIM-kartico in brezplačno uporabo tarife HoT GIGA za prvih 30 dni. Ko uporabnik vstavi priloženo SIM-kartico v modem, ga sistem vodi skozi postopek registracije. Ko aktivira vključeno brezplačno tarifo za prvih 30 dni, lahko takoj začne uporabljati mobilno omrežje, na katerega se lahko priključi več naprav. Tudi modem ne potrebuje nobenih dodatnih nastavitev.

Kot velja za vse HoT tarife, ki veljajo 30 dni, se tudi pri nakupu paketa WiFi2Go in uporabi tarife HoT GIGA uporabniku ni treba vezati. Paket WiFi2Go lahko uporablja po potrebi – torej le takrat, kadar potrebuje mobilno omrežje – ali pa za brezskrbno uporabo izbere samodejno polnjenje uporabniškega računa. Nastavitve lahko preprosto in brezplačno spreminja prek portala za uporabnike www.hot.si ali mobilne aplikacije Moj HoT. Namesto položnic si lahko izbere različna plačilna sredstva: kreditno kartico, paysafecard ali PayPala, na voljo pa ima tudi plačevanje preko trajnika ali vrednostnic.

HoT GIGA namenjen uporabi v Sloveniji

Vse HoT-ove tarife vključujejo prenos podatkov prek LTE mobilnega omrežja hitrosti do 20 Mbit/s, ki jo z doplačilom dveh evrov uporabnik lahko poviša na do 50/10 Mbit/s. Omrežje in medomrežno povezovanje za uporabnike HoT zagotavlja A1, ki ima v Sloveniji 99-odstotno pokritost prebivalstva z mobilnim omrežjem 3G ter 98-odstotno pokritost prebivalstva z najboljšim mobilnim omrežjem 4G/LTE.

Za razliko od ostalih tarif HoT, je uporaba tarife HoT GIGA omejena na Slovenijo. Torej ne vključuje gostovanja v državah EU ali drugih državah. Omogoča pa klice in pošiljanje sporočil v Sloveniji, in sicer veljajo cene tarife HoT START (0,039 EUR za minuto ali SMS).

HoT edini operater, ki se je zavezal, da ne bo višal cen

HoT je že ob vstopu na trg sporočil, da bo svoje storitve zagotavljal po poštenih cenah, poštena pa bo tudi njegova ponudba – preprosta, pregledna, brez skritih stroškov in brez pogojevanja najnižjih cen z vezavo uporabnikov. Ob tem so se zavezali, da ne bodo višali cen. Če bodo spreminjali količine enot, ki jih vključujejo posamezne tarife, pa bodo ugodnosti veljale za vse uporabnike, obstoječe in nove.

HoT, HOFER TELEKOM, je s svojo ponudbo prepričal že več kot 24.000 uporabnikov in ima po pol leta leta enoodstoten tržen delež, ki se še povečuje. Je prvi slovenski digitalni operater, ki uporabnikom omogoča celovito upravljanje uporabniškega računa HoT prek digitalnih kanalov. Svojo ponudbo prilagaja potrebam uporabnikov in jim omogoča brezskrbno ter preprosto uporabo mobilnih storitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več