24.09.2010 11:33
Posodobljeno 14 let nazaj.

Mobitel s storitvijo Nokia Messaging brezplačno

Nokia Messaging

Mobitel je svojim naročnikom vse do konca leta 2010 omogočil brezplačno uporabo storitve potisne e-pošte Nokia Messaging. Mobitel je omenjeno rešitev kot prvi mobilni operater v Sloveniji in v jugovzhodni Evropi uvedel že v začetku letošnjega leta.

Mobitel je storitev potisne e-pošte Nokia Messaging, s katero uporabniki mobitelov Nokia z operacijskim sistemom Symbian (Series 60) e-poštna sporočila prejmejo neposredno na svoj mobitel brez čakanja ali ročnega preverjanja, vsem svojim naročnikom ponudil brezplačno, in sicer vse do konca leta 2010. Hkrati jim je omogočil tudi 5 MB prenosa podatkov v domačem omrežju za nemoteno uporabo omenjene storitve.

Za vklop storitve Mobitelovi naročniki, uporabniki mobitelov Nokia s podporo storitve Nokia Messaging, potrebujejo le še e-poštni naslov pri kateremkoli ponudniku e-pošte, ki omogoča pregledovanje e-pošte prek protokolov POP ali IMAP, ter program Nokia Messaging, ki ga najdejo na www.moj.mobitel.si in si ga namestijo na mobitel. Pri tem ni odveč opozorilo, da določeni modeli Nokia že vključujejo brezplačno uporabo storitve Nokia Messaging. V tem primeru si uporabniki pri Mobitelu vklopijo storitev le, če želijo izkoristiti tudi prednost brezplačnega prenosa podatkov za uporabo storitve v Mobitelovem omrežju, t.j. 5 MB zakupljenih količin. Če uporabnik z uporabo storitve Nokia Messaging preseže temu namenjenih 5 MB, se mu nadaljnji prenos podatkov obračuna skladno s cenikom. Če pa uporabnikovo naročniško razmerje že vključuje določeno količino prenosa podatkov, se podatkovni promet pri uporabi storitve odšteva od zakupljene količine.

Najbolj izrazite prednosti storitve Nokia Messaging so preprosta nastavitev e-pošte skoraj vseh ponudnikov internetnih storitev z uporabo zgolj e-poštnega naslova in gesla, pri čemer imajo na voljo podporo za 10 e-poštnih računov (Planet, SiOL, Yahoo! Mail, Gmail, Windows Live Hotmail, Ovi Mail in vsi ostali e-poštni računi, ki delujejo po protokolih POP/IMAP) ter intuitivno navigacijo po vmesniku odjemalca, ki se vrti okoli najpomembnejših mobilnih e-poštnih funkcij. Poleg tega lahko Mobitelovi naročniki s storitvijo Nokia Messaging upravljajo tudi prek mobilnega Planeta v sklopu Sporočanje.

Mobitel je storitev Nokia Messaging kot prvi slovenski mobilni operater uvedel marca 2010.

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

PC H.AND d.o.o.