03.05.2018      16:25
BBA 2018

Modeli in tehnike za rezultate po meri kupca IIBA

IIBA Slovenija letos gosti največjo konferenco poslovnega analiziranja v srednjeevropski regiji, katere vodilna tema je »Glas kupca – modeli in tehnike za rezultat po meri kupca«. Poleg vrhunskih predavateljev in trenerjev iz vsega sveta, konferenco odlikuje tudi slovenski inovativen model »Konferenca na poti«, del strokovnih delavnic se bo namreč dogajal na poti med Novo Gorico, Postojno in Bledom.

Konferenca IIBA poslovno analitičnih pristopov bo potekala med 14. in 15. majem  v hotelu  Perla v Novi Gorici, drugi dan pa »na poti«, udeleženci se bodo do Črne jame in Bleda, kjer bo potekal del programa, odpeljali z muzejskim vlakom.

Najbolj inovativno konferenco pri nas organizira IIBASlovenija, ki je sedma evropska podružnica  sicer kanadske neprofitne organizacije IIBA - inštitut za poslovno analiziranje. Njihovo poslanstvo je razvijati metode in tehnike, s katerimi njihovi člani svojim organizacijam v praksi omogočajo razpoznavanje in uresničitev poslovnih priložnosti z uvajanjem pozitivnih sprememb v poslovanje, le te pa zagotavljajo vrednost za kupce in organizacijo samo.

IIBA Slovenija je med najbolj aktivnimi IIBA podružnicami na svetu, njeni člani namreč svoje znanje redno delijo tudi na mednarodnih dogodkih in konferencah v ZDA, Južni Afriki, Veliki Britaniji, Rusiji, Turčiji in drugod. Poleg tega so izredno inovativni, saj so že pred leti razvili digitalno aplikacijo za interaktivno učenje poslovnih analitičnih pristopov, čemur so letos dodali še unikaten koncept prihajajoče mednarodne konference, poimenovan »Conference To Go« oziroma »Konferenca na poti«. Tako se bo verjetno sploh prvič zgodilo, da se bo program konference odvijal na različnih lokacijah: v Novi Gorici, v Črni jami (sestrski jami Postojnske jame) in na Bledu. Udeleženci bodo del poti opravili z muzejskim vlakom, kar jim bo poleg čudovitega razgleda po Sloveniji, omogočilo dovolj časa za mreženje in izmenjavo izkušenj. Prav slednje je poleg pridobivanja znanj po raziskavah drugi najbolj pogost razlog, zaradi katerega se udeleženci odločijo za obisk konferenc. Verjetno je tudi to razlog, da je mesec pred konferenco prijavljenih že 150 udeležencev iz 19 različnih držav, prijave pa so še vedno odprte.

Med več kot dvajsetimi strokovnjaki, ki bodo na konferenci izvajali predavanja in delavnice, izstopajo glavni govorci, med njimi direktor vseh IIBA podružnic Jared Gorai iz Kanade, Američan Michael Hinshawavtor svetovne knjižne uspešnice Smart Customers, Stupid Companies: Why only Intelligent Companies will Thrive and How to be One of Them, bivši predsednik IIBA Velika Britanija Adrian Reed in Thomas Geis, ki je predsednik UXQB - svetovne zveze za uporabniško izkušnjo, ene od profesionalnih partnerskih združenj konference. Tretjina predavateljic in trenerk žensk, kar priča o zelo razveseljivem dejstvu, da je poslovno analiziranje tudi za ženske zelo priljubljena poslovna disciplina.

Slovenski strokovnjaki

Na konferenci bo nastopilo tudi pet slovenskih strokovnjakov, izmed katerih velja še posebej izpostaviti Andreja Guština in Igorja Smirnova z delavnico »Digitalize your Customer's Journeywith Cross-Channel Data Integration«, ki je bila prezpoznana kot izredno zanimiva in je sprejeta tudi v program konferenc poslovnega analiziranja v Londonu in San Antoniu. Imena vseh ostalih predavateljev in izvajalcev delavnic si lahko ogledate na uradni strani konference, prav tam je tudi podroben opis vseh predavanj, delavnic in vse ostale potrebne informacije.

Komu priporočamo udeležbo na konferenci?

Poleg tistih, ki se profesionalno ukvarjajo s poslovnim analiziranjem, je konferenca namenjena praktično vsem poslovnim vlogam v podjetjih. Aleš Štempihar, predsednik združenja IIBA Slovenija povzema: »Glavna tema konference je izredno pomembna, tako za tradicionalno poslovanje, kot tudi za poslovanje v časih digitalne ekonomije. Zato udeležba na konferenci močno priporočamo zadolženim za strateške kupce, vodjem in zaposlenim v marketingu in prodaji, vodjem in zaposlenim v razvoju produktov in storitev,  pa tudi vodjem informatike in vodjem digitalizacije ter vsem drugim, ki so neposredno ali posredno v stiku s kupci.«

IIBA poslovno analiziranje v svetu uporabljajo podjetja kot so Walmart, IKEA, Visa,T-Mobile, Deutsche Bank, Rolls-Royce, Boeing, General Motors, Allianz, Johnson Controls, v Sloveniji  pa npr. NLB, Abanka, Petrol, Skupina Salus,  Nektar natura, Turna in drugi udeleženci IIBA Slovenija šole poslovnega analiziranja. Ta namreč zagotavlja dodatne kompetence poslovnega analiziranja zaposlenim različnih poslovnih vlog, s pomočjo katerih ti še uspešneje in učinkoviteje opravljajo svoje delo s ciljem svojim organizacijam prinesti dolgoročno boljše poslovne rezultate.

Povezave:BBA 2018

Ali po aferi z zlorabo podatkov na Facebooku še vedno zaupate družbenim omrežjem?

Bo nov izum podjetja Bosch pripomogel k drast... 5
Mazinga  |  Par 100kg železja in naj bi to pomagalo ...
Bo nov izum podjetja Bosch pripomogel k drast... 5
samos  |  Če tako piha kot na manjši sliki, bo zar...