Računalništvo, telefonija
04.09.2017 13:04

Deli z drugimi:

Share

Motorola predstavlja najnovejše inovacije iz sveta pametnih telefonov in razširja družino dodatkov Moto Mods

Motorola predstavlja najnovejše inovacije iz sveta pametnih telefonov in razširja družino dodatkov Moto Mods
Motorola predstavlja najnovejše inovacije iz sveta pametnih telefonov in razširja družino dodatkov Moto Mods

Lenovo je preko svoje podružnice Motorola Mobility na sejmu IFA v Berlinu predstavil dva nova inovativna mobilna telefona – svetovno premiero modela moto x4 in predstavitev modela moto z2 Force Edition skupaj z inovativnimi dodatki Moto Mods, kot je novi 360 Camera Moto Mod.

Četrta generacija moto x prinaša edinstveno in intuitivno uporabniško izkušnjo, za katero skrbi pametna programska oprema v navezi z najnovejšo tehnologijo iz sveta kamer. Družina moto z je bogatejša za model moto z2 Force Edition in dodatek 360 Camera Moto Mod.


moto x4: izostren slog

Telefon moto x je postal sinonim za najboljšo programsko opremo, ki je uporabnikom omogočila zares intuitivno uporabo naprave. Najnovejša različica moto x4 premore vse najnovejše Moto izkušnje in jih nadgrajuje z novimi programskimi funkcijami.


Pametnejša kamera

moto x4 ima vgrajeno pametno kamero, ki zmore bistveno več kot le zajemati slike. Funkcija

Landmark Detection (1) telefonu moto x4 prestavlja oko v svet, saj pozna okolico, zna skenirati poslovne vizitke in izdelati animirane posnetke selfijev (funkcija Face Filters).

Kombinacija dveh hrbtnih kamer s senzorji ločljivosti 12MP in 8MP ter napredne programske opreme s tehnologijo Autofocus Pixel zagotavlja profesionalen zajem fotografij, prednja kamera s senzorjem ločljivosti 16MP pa premore nov način zajemanja fotografij ob nizki svetlobi (3) ter novo funkcijo Panoramic Selfie, ki premika izdelavo selfijev na nov nivo, saj zajame v fotografijo širše ozadje.


Zmogljiva in varna

Vgrajena baterija zmogljivosti 3.000 mAh telefonu moto x4 zagotavlja izjemno avtonomijo delovanja. Telefon je dodatno zaščiten proti vdoru vode, saj ustreza standardu IP68 (4) – uporabnika pa ščiti pred politjem, pljuski vode in lužami. Posebna 3D-oblikovana hrbtna ploščica v navezi z aluminijastim ohišjem in zaščitnim steklom Corning® Gorilla® Glass, ki prednjo in hrbtno stran ščiti pred praksami in drugimi poškodbami.


Nove in intuitivne uporabniške izkušnje

Novi moto x4 je resnično pameten telefon. Integracija storitve Amazon Alexa v moto x4 je poskrbela, da telefona za uporabo ni treba niti odkleniti (9). Brezžični zvočni sistem pa podpira sočasno povezavo kar do štirih zvočnih naprav preko povezave Bluetooth® (7).

Za praktično rabo skrbi funkcija Moto Key, ki olajša dostop do spletnih strani ali storitev, ki od uporabnika zahtevajo prijavo z geslom – tu zadostuje že prstni dotik, močno šifriranje pa skrbi, da so prijavni podatki uporabnika zaščiteni (8).


moto z2 Force Edition: trpežna, elegantna in zmogljiva

Novi telefon moto z2 Force Edition dviga meje kakovosti zaslona na mobilnih napravah. Proizvajalec jamči, da zaslon, vgrajen v tanko kovinsko ohišje, ne bo počil ali se zdrobil. Telefon se pohvali še s parom zmogljivih kamer ločljivosti 12 milijonov točk in kar najhitrejšim prenosom podatkov mobilnih omrežjih.


Moč in zmogljivosti

Kovinsko ohišje je izdelano iz aluminija serije 7000 ter dodatno ojačano z edinstveno tehnologijo Moto ShatterShield™. Ta zagotavlja, da 5,5-palčni zaslon AMOLED, ki sliko prikazuje v štirikratni visoki ločljivosti, ne bo počil ali se zdrobil.*

Telefon ima vgrajeno zmogljivo baterijo, ki mu zagotavlja celodnevno uporabo**, ter tehnologijo TurboPower za hitro polnjenje***. Za nepremagljive zmogljivosti skrbi procesor Qualcomm® Snapdragon™ 835, ki omogoča tudi najhitrejše možne hitrosti prenosa podatkov, datotek ali aplikacij v mobilnih omrežjih****, katera podpirajo standard Gigabit LTE.


Poenostavljen zajem profesionalnih fotografij

Novi moto Z ima na hrbtni strani vgrajen par kamer ločljivosti 12 Mpik, izmed katerih ena motive zajema v črno-beli tehniki druga pa v barvah, kombinacija pa zagotavlja sliko izjemne globine. Tako kot telefon moto Z2 Play tudi moto Z2 Force Edition prinaša najnovejše Moto Experiences, vključno z nočno funkcijo zaslona, takojšnjimi govornimi poizvedbami preko Moto Voice in na prednji strani vgrajen bralnik prstnih odtisov.

Telefon moto Z2 Force Edition je združljiv z dodatki Moto Mods, ki ga hipno lahko spremenijo v vrsto drugih naprav, kot so 360° kamera, igralna konzola, zmogljiv stereo zvočnik, video projektor, zmogljiv akumulator itd.

360 Camera Moto Mod: zajame vse

S preprosto spojitvijo dodatka 360 Camera Moto Mod na telefon iz družine Moto Z bo ta dobil sposobnost 360-stopinjskega zajema okolice. Po kliku na gumb bo kamera zajela interaktiven 360-stopinjski 4K video posnetek s 3D-zvokom. Lahko pa se odločite tudi za novo perspektivo in posnetek, ki jih omogoča 150-stopinjski ultra široki kot prednje in zadnje kamere.

Napredna programska oprema za urejanje fotografij in videa pa poskrbi, da lahko uporabnik le-te povsem prilagodi lastnemu okusu in jih enostavno deli s prijatelji na družabnih omrežjih pa tudi neposredno iz aplikacije Google Photos.

Razpoložljivost in cene

moto x4 bo na voljo v naslednjih tednih, cene pa se bodo začele pri 399 evrih.

moto z2 Force in dodatek Moto 360 Camera bosta naprodaj v kratkem po ceni 799 evrov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več