Računalništvo, telefonija
16.10.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Možnosti usposabljanja o HPC

Organizacije javnega in zasebnega sektorja (majhne, srednje in velike) zbirajo ogromne količine podatkov. Toliko podatkov, da jih pogosto ne znajo izkoristiti.
Možnosti usposabljanja o HPC
Možnosti usposabljanja o HPC

Z oktobrom se na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu zaključuje še en uspešen projekt. Na Zoom medijskem dogodku sta prof. dr. Bill O’Gorman (Waterford Institute of Technology) in prof. dr. Borut Rončević (FIŠ) predstavila rezultate mednarodnega projekta SME/HPC Enabling SMEs to gain competitive advantage from the use of HPC, ki ga financira program Erasmus+.

Pravilna analiza, simulacija in uporaba podatkov lahko prinese znatno konkurenčno prednost. Poleg večje učinkovitosti organizacij, inovacij postopkov in izdelkov, novih izdelkov in postopkov tudi izboljšano izrabo virov in večjo donosnost. Vendar večina podjetij, zlasti malih in srednje velikihj (MSP), nima nabora spretnosti za izkoriščanje podatkovne priložnosti, saj veliki podatki zahtevajo uporabo visokozmogljivega računalništva.

Projekt SME/HPC, ki ga sofinancira EU Erasmus+ Knowledge Alliances Programme, je razvil smernice in programe za usposabljanje zaposlenih v SME za izkoriščanje prednosti uporabe visokozmogljivega računalništva.

6. in 7. oktobra je na spletu potekala tudi mednarodna zaključna konferenca projekta SME/HPC z naslovom: The Future of Business – organizations meet digital technologies. Embracing high-performance computing. Predstavniki akademskega in poslovnega sektorja iz vse Evrope so na dogodku razpravljali o pomembnosti rezultatov projekta in prihodnosti evropskega visokotehnološkega razvoja. Udeleženci iz Irske, Velike Britanije, Nemčije, Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Romunije, Moldavije in drugih držav so se dotaknili perečih problemov razvoja podjetij.

Več informacij o govorcih, sklepih in rezultatih zaključne konference ter projekta SME / HPC je na voljo na uradni spletni strani www.smehpc.eu in socialnih omrežjih projekta.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več