12.07.2012 12:51

Multimedijsko središče vašega doma

D-Link je predstavil najnovejšo napravo v svoji liniji Wireless N brezžičnih oblačnih usmerjevalnikov, katero je mogoče konfigurirati s pomočjo mobilnih naprav kot so iPhone, iPad ali Android.

Gigabitni oblačni usmerjevalnik N300 (DIR-636L) in N600 (DIR-826L) omogočata delovanje s hitrostjo od 300 do 600 megabitov na sekundo. Oba usmerjevalnika sta opremljena s myDlink Cloud programsko opremo, ki omogoča izjemno enostavno »daljinsko« upravljanje in postavljanje SharePort tehnologij, ki dodatno izboljšujejo mobilno funkcionalnost deljenja datotek in multimedije.

Enostavno spajanje D-Link oblaka z dodatnimi USB napravami za shranjevanje podatkov razširi vaš virtualni prostor, ki je takoj dostopen vsem, ki imajo ustrezna dovoljenja. Odlično deluje tudi funkcija pretočnega videa iz zunanjih naprav, saj lahko iz dodatnega trdega diska vsebino enostavno predvajate na vseh napravah, ki pred imenom vsebujejo pridevnik »pameten«.

Poenostavljena je tudi aplikacija Share Point Mobile, ki je na voljo za priznane mobilne operacijske sisteme iOS in Android. Omogoča izdelavo varnostne kopije vsebine mobilnega telefona naravnost v vaš oblak, kar pomeni precej manjšo škodo v primeru kraje ali razbitja prenosnega telefona. Na voljo je tudi veliko varnostnih nastavitev, s katerimi lahko nastavljate katere datoteke so zasebne in vidne samo vam, ter katere datoteke želite delite s prijatelji ali vsemi ostalimi. Ena od zanimivih lastnosti je tudi možnost postavitve medijskega strežnika, ki omogoča predvajanje pretočnega videa na katerikoli DLNA kompatibilni odjemalnik, kar pomeni, da lahko video iz vašega trdega diska povsem brez računalniške podpore predvajate na vašem televizorju (če le ta podpira DLNA funkcijo – Digital Living Network Alliance).

Hitra postavitev mreže

D-Link Cloud usmerjevalnike je mogoče za prvo uporabo nastaviti kar iz udobja naslonjača, zahvaljujoč QRS funkciji (Quick Router Setup), ki je na voljo v obliki mobilne aplikacije za iPhone ali iPad. Postavljanje usmerjevalnika je končano v nekaj enostavnih korakih. Od fizične priključitve, zagona aplikacije in sledenja namestitvenemu postopku do končnega rezultata – postavljene mreže v nekaj minutah.

Brez zadržkov lahko rečemo, da so D-Link oblačni usmerjevalniki srce pravega multimedijskega doma, saj so v stiku s skoraj vsemi bolj ali manj prenosnimi multimedijskimi napravami.

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26