Računalništvo, telefonija
31.05.2019 08:30

Deli z drugimi:

Share

Na čem bomo igrali to poletje?

Na čem bomo igrali to poletje?
Na čem bomo igrali to poletje?

Mnogi od velikih imen proizvajalcev konzol so zadnja leta izdali različice z izboljšano strojno opremo, kot sta PS4 Pro in Microsoftov Xbox One X ter celo PlayStation VR. Sony, Microsoft in Nintendo nadaljujejo s svojo prevlado in vsak ima svojega favorita, za najboljšega na trgu pa trenutno še vedno velja PlayStation 4 Pro.

Najboljše konzole in komu so namenjene

PLAYSTATION 4 PRO

Večina se strinja, PlayStation 4 Pro je najboljša različica najbolj priljubljene igralne konzole z največ razpoložljivimi igrami. Z združitvijo 4K HDR in ekskluzivnim seznamom iger, ki so na voljo, velja za najboljšo igralno platformo, ki jo lahko dobite. Od premiere leta 2013 je PS4 nepremagljiv, ko govorimo o številu, kakovosti in popularnosti dostopnih iger in ko jih igrate na zmogljivi PS4 Pro različici, je užitek neprekosljiv.

XBOX ONE X

To je zagotovo ena izmed najzmoglivejših igralnih konzol. S 4HDR ločljivostjo in vgrajenim Blu-ray predvajalnikom nudi igranje tudi najbolj zahtevnih iger in uživanje v vsebini najvišje kvalitete. Končno so na svoj račun prišli vsi fani iger Halo in Gears of War. Xbox One X je varna izbira za tiste, ki želijo brezkompromisen užitek v gledanju filmov in igranju v 4K HDR resoluciji.

NINTENDO SWITCH

To je konzola, ki je po mnenju mnogih najboljša v kategorij prenosnih igralnih konzol. Po bolj ali manj priljubljenih Wii in Wii U, se je Nintendo odločil ponuditi popolno igralno konzolo, zapakirano v 6,2-palični LCD tablet. Nintendo Switch je hibridna prenosna konzola, ki jo lahko igrate povsod, ali pa se doma povežete na televizor, monitor ali projektor in uživate v urah zabave.

NINTENDO SNES EDITION

Miniaturna različica originalnega Super Nintenda bo navdušila vse, ki so odraščali z Nintendom pred približno 30 leti. Retro dizajn konzole in kontrolerja je čista klasika in must-have za vse, ki so odraščali z Mario Kart-om ali enako priljubljenim Street Fighter-jem. Konzola ponuja 20 najbolj priljubljenih retro naslovov, ki bodo zadovoljili vse nostalgike. Časovna kapsula, ki se jo splača imeti!

Novi dodatki za konzole, ki premikajo meje realnosti

S seznamom najboljših igralnih konzol je vredno omeniti nekatere nepogrešljive dodatke za igralne konzole. Čeprav Xbox One brezžični kontroler že pet let vztraja kot najbolj popularen igralni plošček, poglejmo dodatek za katerega smo prepričani, da bo svojo popularnost le še povečal v prihodnjih mesecih in letih.

Dočakali smo nov Oculus Quest, s prihodom prvih konzol, ki so omogočale igre za virtualno resničnost, pa smo že lahko preizkusili druga VR očala kot sta PlayStation VR headset ali HTC Vive VR za igranje računalniških iger.

Da smo res v dobi virtualne resničnosti potrjuje množica naprav in vsebin, ki nas preplavljajo že dobro leto ali dve. VR ideja še zdaleč ni nova, o njej se je v tech krogih govorilo že leta, vendar je šele pred kratkim presegla dolgo nepremagane ovire. Googlov Cardboard je vsem lastnikom pametnih telefonov ponudil okus virtualne resničnosti, zdaj pa so v razmahu njegovi sofisticirani nasledniki. Danes VR naprave kot sta HTC Vive PRO ali Oculus Quest resnično premikajo meje doživljanja stvarnosti.

Skoraj vsi vrhunski igričarski proizvajalci že imajo model svojih VR očal – tu so Sony, Acer, Asus in Samsung, trendu pa se priključujejo tudi proizvajalci dodatne igričarske opreme, kot sta Trust in Renkforce. Na letošnjem CES-u so se pojavile tudi govorice, da bo Apple do leta 2020 izval svoja VR očala. Ena stvar je gotova – VR je naslednja raven gaminga.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več