16.03.2017 14:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Na eUpravi lahko zdaj plačujete tudi s telefonom

Uporabniki spletnih storitev države lahko odslej – kjer je za storitev potrebno plačilo – to opravijo tudi z novim načinom plačevanja preko pametnih telefonov. Uprava RS za javna plačila je namreč namestila novo verzijo aplikacije UJP e-plačila, ki omogoča plačevanje preko mobilne aplikacije Hal mBills. Aplikacija deluje na telefonih z operacijskim sistemom Android in iOS.

Še vedno pa lahko uporabniki plačujejo storitve na eUpravi tudi z različnimi plačilnimi karticami, spletno banko Abanet in NLB Klik ter Moneto.

Sistem spletnih plačil omogoča, da se s plačilnimi in kreditnimi karticami ali prek sistema spletnega bančništva in sistema mobilne telefonije ali z drugimi plačilnimi sredstvi brezgotovinsko plačujejo elektronske storitve v upravnih, sodnih in drugih uradnih postopkih ali druge storitve, blago in izdelki, ki jih proračunski uporabniki zagotavljajo svojim strankam prek spletnih portalov.

Proračunski uporabniki, ki svojim strankam omogočajo spletna plačila storitev in blaga, lahko prejemajo plačila za svoje spletne storitve in prodano blago ter izmenjujejo podatke o plačilnih transakcijah le prek sistema spletnih plačil, ki ga upravlja UJP.

Plačevanje e-storitev poteka prek plačilnih servisov, ki omogočajo naslednje načine plačevanja:

• prek spletnih bank,
  • s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami ter
  • z uporabo mobilne telefonije.

Več informacij o spletnih plačilih lahko preberete tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem mBILLS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri mBILLS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem mBILLS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.