Računalništvo, telefonija
13.11.2017 12:00

Deli z drugimi:

Share

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu RFID čitalca?

Pred nakupom RFID čitalnika je poleg frekvence in ISO standarda paziti tudi na način branja UID čipa.
Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu RFID čitalca?
Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu RFID čitalca?

RFID čipi, ki so vgrajeni v medije, kot so kartice, nalepke, obeski, zapestnice, ipd. imajo običajno vpisano unikatno številko čipa, ki jih pravimo UID čipa (Unique Identifier).

UID številko čipa lahko čitalniki interpretirajo na veliko različnih načinov. Pred nakupom je potrebno preveriti, če bo novi čitalnik bral na enak način kot obstoječi, saj obstaja preko 25 načinov za prikaz ene in iste UID številke.

UID številke vpiše v čipe proizvajalec čipov in teh številk ni možno spreminjati. Prav tako ni možno izbrati lastnega ranga UID številk (razen v nekaterih posebnih primerih).

UID številko čipa lahko čitalniki interpretirajo na veliko različnih načinov. Nekaterim čitalnikom je možno nastavljati format izpisa, drugim pa ne.

Samo na čitalnikih, ki jih imamo v ponudbi, smo našteli preko 25 možnih načinov interpretacije ene in iste UID številke.

Format izpisa je lahko v Decimalni ali Hexadecimalni obliki, čitalnik lahko bere MSB first (MSB = most significant bit) ali LSB (lsb = least significant bit), možno je nastavljati smer branja po bitih ali bajtih, možno je porezati vodilne nule, dodati poljubno število nul ali predpono (prefix) v obliki določenega znaka ali črke in številke. Čitalnik lahko po branju samodejno da Enter, presledek, TAB in podobno.

Čitalnik, ki ga priporočaju pri Podjetju MAVE je SYRIS RD 200 LF za 125 kHZ čipe, oziroma SYRIS RD 200 M1 za Mifare in NFC čipe, ki omogočata največ možnosti za branje UID in druge nastavitve

Najbolj preprost način za testiranje ustreznosti branja novega čitalnika je ta, da podjetju MAVE pošljete eno vašo RFID kartico ali obesek, zraven pa dopišete UID, kot ga prebere vaš čitalnik. Na ta način lahko preverijo modele RFID čitalcev, ki berejo na enak način ter vam svetujemo o najbolj primernem čitalniku za vašo aplikacijo.

V primeru dodatnih vprašanje jim pišite na info@mave.si ali pokličite 041 884 124 in z veseljem vam bodo pomagali.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MAVE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MAVE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MAVE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več