Računalništvo, telefonija
19.01.2016 09:41

Deli z drugimi:

Share

Na preprost in enostaven način do lepih fotografij

Nikonova serija kompaktnih fotoaparatov Coolpix je bogatejša za dva preprosta in enostavna fotoaparata – zlahka prenosljiv Coolpix A100 z 20,1 milijona slikovnih točk in vitko ter elegantno obliko, in Coolpix A10 s 16,1 milijona slikovnih točk in odebeljenim ročajem za boljši oprijem ter enostavno razporejenimi gumbi. Oba sta opremljena z objektivom Nikkor s 5-kratnim (primerljivo s 26-130 mm na FX/35 mm formatu) optičnim zoomom, ki je še dodatno razširljiv s funkcijo Dynamic Fine Zoom na 10-kratno vrednost.
Nikon Coolpix A100
Nikon Coolpix A100

Coolpix A100 skupaj z baterijo in kartico SD tehta le 119 g in je tanek ter lahek fotoaparat, kljub temu pa nudi bogat nabor funkcij za enostavno fotografiranje. Samodejni izbor scenskih načinov samodejno izbere najprimernejši način fotografiranja, ko prepozna motiv in pogoje fotografiranja. Videoposnetke v ločljivosti HD lahko snemate z dotikom gumba, zmanjševanje neostrine zaradi tresenja med fotografiranjem pa posnetke ohrani ostre in jasne. Z dvanajstimi učinki retuširanja po fotografiranju lahko s funkcijami zapeljivega retuširanja dodate ličila, kot je senčilo za oči, maskara ali puder, lahko pa celo prikrijete podočnjake.

Coolpix A10 je izdelan za enostavno upravljanje. Jasen zaslon LCD velikosti 6,7 cm/2,7 palca omogoča enostavno izbiranje motivov za posnetke, funkcija samodejnega izbora scenskih načinov pa samodejno izbere najprimernejši scenski način delovanja za vse pogoje fotografiranja. Fotografije lahko že vnaprej pred samim fotografiranjem izboljšate s celo paleto posebnih učinkov. Funkcija zaznavanja nasmeha posname fotografijo, ko ugotovi, da je oseba, ki se fotografira, nasmejana, funkcija zaznavanja mežikanja pa vas opozori, ali ima kdo od portretirancev med fotografiranjem zaprte oči. Učinek mehčanja kože ima izboljšano prepoznavanje obraza in še boljše upravljanje osvetlitve glede na ton kože, zato so portretirane osebe vedno videti brezhibno.

Nikon Coolpix A100 in A10 bosta na voljo v srebrni, črni, rdeči in vijolični barvi od 28. januarja, in sicer A100 po 119 EUR in A10 po 89 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več