08.12.2016 12:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Na splet pricurljale prve slike težko pričakovanega telefona UMi Z

Nedavno smo poročali, da je znani proizvajalec čipov Mediatek, predstavil nov hiter procesor z oznako X27. Ta deluje s kar desetimi jedri in od svojega predhodnika X25 prevzema primat v Mediatekovi seriji procesorjev X20. To pomeni, da bo svoje mesto našel predvsem v pametnih telefonih višjega razreda.

Eden takšnih, ki se bo lahko pohvalil z omenjenim procesorjem, je najnovejši telefon hitro vzpenjajočega se kitajskega proizvajalca UMi. Telefon nosi ime UMi Z in stopa po stopinjah nekoliko starejšega brata UMi Plus E, ki je ne dolgo nazaj tudi sam oral ledino, saj je bil prvi telefon na svetu s procesorjem Helio P20. Podobna pot zdaj čaka UMi Z, le da z izjemno zmogljivim procesorjem Helio X27. To potrjujejo tudi slike, ki so nedavno pricurljale na dan.

Na kitajskem trgu bodo omenjeni procesor v svojih telefonih sicer prvi uporabili pri proizvajalcu LeEco, na mednarodnih trgih pa bo prvi nosilec UMi, ki se je v preteklosti že izkazal z Mediatekovimi rešitvami. Za njihove telefone UMi Super, UMi Max, UMi Plus in UMi Plus E je bilo namreč izkazanega veliko zanimanja, zelo dobre pa so bile tudi prodajne številke.

O preostalih specifikacijah telefona UMi Z za zdaj še ni nič znano, nekateri viri pa pravijo, da naj bi jih obelodanili v kratkem, najverjetneje že 12. decembra.

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

E-LABORAT d.o.o.