Računalništvo, telefonija
21.03.2019 15:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na tehnološkem delu NT konference slovenski MVP strokovnjaki

Programski del 24. NT konference že dobiva svojo podobo. Tako kot v preteklih letih se bodo tudi na letošnji konferenci pridružili slovenski strokovnjaki z nazivom 'Most Valuable Proffesional' (MVP). Cenjen naziv podjetje Microsoft podeli za visoko strokovnost neodvisnim vrhunskim strokovnjakom, ki so naziv pridobili zaradi svojega zavzetega sodelovanja v tehničnih skupnostih in izjemnih dosežkov na svojem področju.
O trendih in spremembah v poslu in tehnologiji na 24. NT konferenci.
O trendih in spremembah v poslu in tehnologiji na 24. NT konferenci.

Robi Vončnina se bo posvetil zbirki produktivnih storitev Office 365. Predstavil bo, kaj so in čemu so namenjeni MS Teams. Gašper Kamenšek pa bo kot Excel MVP spregovoril o vsem dobro znani aplikaciji, o njeni zadnji in celo prihodnji preobleki. Miha Pihler bo predstavil Office 365 v povezavi z Exchange Modern Hybrid-om in njegovimi tehničnimi zahtevami. Kot je že redna praksa zadnjih let, bodo tudi letos posebno pozornost namenili upravljanju in hrambi podatkov v povezavi s strežnikom SQL Server in Power BI – obema se bo na predavanjih posvetil Dejan Sarka.

Kaj je novega na področju Power BI?

Kako na omenjeno področje gledajo IT profesionalci, s kakšnih zornih kotov spremljajo Power BI modeliranje in poročanje? Gašper Kamenšek bo v sklopu predavanja predstavil dve skrajnosti Power BI modelov, ki jih bo pospremil s primeri in osebnim vidikom na odlične ideje in pasti vsake skrajnosti.

Varnost, identitete, oblačne storitve …


O varnosti in identitetah bo spregovoril Miha Pihler, ki bo na predavanjih predstavil najbolj pogoste napake, ki jih odkrijejo varnostni pregledi (t. i. penetration testi) in vse skupaj podkrepil s praktičnimi primeri iz svojih petnajstletnih izkušenj. Pogledali si boste tudi z varnostjo povezane storitve v Microsoftovem oblaku, kot so pregled dostopov do storitev, ki so v oblaku, uporaba ‘Conditional Access‘, centralno zbiranje log datotek z delovnih postaj in strežnikov, Windows Defender ATP ter ostalo. Delavnico na temo varnosti bosta gostila Milan Gabor in Miha Pihler. Prvi se bo za udeležence vživel v vlogo etičnega hackerja ter njegovih najbolj pogostih napak, drugi pa bo na delavnici razkril, katere mehanizme je treba implementirati, da se delo hackerja vsaj močno oteži, če že ne onemogoči.

Tako z razvijalskega, kot tudi IT pogleda, bodo osvetlili inovacije v oblačnih storitvah Azure in prikazali primere dobre prakse. Spoznali boste inovativne pristope, nove storitve in spremembe na področju, kjer je praktično vsak dan kaj novega. Področje bodo na različnih predavanjih predstavili Damir Arh, ki se bo osredotočil na Azure IoT Hub, Rok Bermež, ki bo naredil uvod v Microsoft Azure API Management in Tomaž Kaštrun, ki vas bo seznanil z analitsko storitvijo Azure Databricks.

Da bo posel uspešen, sodoben in varen
Na področju strežnikov in upravljanja nam bo Robi Vončina predstavil možnosti nadgradnje SharePoint strežnikov za najnovejšo verzijo SharePoint 2019. Napredno delavnico s področja Azure Paas z naslovom ‘RDS Prihodnosti‘, bo vodil Elvis Guštin. Kakšne so novosti strežnika Windows Server 2019, njegove izboljšave, dodelave in novosti? O vsem tem in še več na predavanju Slavka Kukrika.

Kakšne so moderne prednosti upravljanja Windows 10 naprav? Zakaj je širitev v oblak in smiselna migracija nekaterih funkcij potreba za nove možnosti delovanja? O tem bosta spregovorila Slavko Kurika in Tomaž Kaštrun.

Predavanja v sklopu tehnološkega dela vas bodo opremila z znanjem o tehnologijah in pristopih, ki jih morate poznati, da bo vaš posel in posel vaših strank uspešen, sodoben in varen tudi v prihodnje. O trendih in spremembah v poslu in tehnologiji na 24. NT konferenci!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več