Računalništvo, telefonija
22.07.2010 09:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NAD skrbi za okolje

NAD skrbi za okolje
NAD skrbi za okolje

Pri vrhunskem proizvajalcu avdio opreme NAD Electornics sledijo trendom varovanja okolja, saj se na področju energije, kreativnosti pri proizvodnji produktov, recikliranja in ohranjanja gozdov, zavedajo pomembnosti ekološkega delovanja in ohranjanja čistega okolja.

Ker njihovi proizvodi porabijo manj energije, bo mesečni račun za električno energijo nižji, hkrati pa bomo nekaj naredili za naravo. V stanju pripravljenosti NAD izdelki namreč že danes porabijo manj kot 1W energije, do leta 2013 pa naj bi se številka znižala na 0.5W. Med drugim so patentirali tudi »zeleno« PowerDrive vezje, ki se nahaja v njihovih ojačevalcih in optimizira dinamično moč, hkrati pa ohranja nizko porabo energije.

Tudi med procesom proizvodnje NAD Electronics misli na okolje z zmanjševanjem škodljivih postopkov in materialov, ki okolju predstavljajo dodatno obremenitev. Izdelki, narejeni od leta 2005 naprej so narejeni iz povsem varnih snovi, ne vsebujejo svinca ali drugih težkih kovin, ki škodijo okolju in ljudem. Svojo proizvodnjo so usmerili tudi v zmanjševanje odpadkov in embalaž ter zagotovili njihovo ponovno uporabo.

Skrbijo tudi za varno in okolju prijazno reciklažo. Pri embalaži uporabljajo reciklažni karton z minimalno količino barve, ki ga je lažje reciklirati. K zmanjšanju količine odpadkov pa prispevajo tudi z manjšo embalažo za svoje izdelke. Tako minimalizirajo reciklažo odvečne embalaže, kar za okolje predstavlja manj odpadkov, hkrati pa skrbijo za manj škodljivih emisij, ki nastanejo pri transportu.

Pri NAD Electroic se trudijo ohraniti gozdove, saj se zavedajo, da so ti pljuča planeta. Pri tiskanju katalogov in brošur uporabljajo certificiran papir organizacije Forest Stewardship Council, ki podpira okolju primerno in družbeno koristno gospodarjenje z gozdovi. Za ohranjanje gozdnih površin se trudijo tudi z manjšo porabo papirja v podjetju in pri proizvodnji izdelkov.

Če bi vsa podjetja na svetu ubrala podobno pot, bi bila usoda planeta lepša. »Dva palca gor« za NAD Electroic.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več